ACTUALITATE 7 octombrie 2019

Amenzi de aproape 4.000 de lei după un control rapid în trafic

de Iulia Drăghici - Taraș | 2379 vizualizări

Doar trei ore a durat acțiunea oamenilor legii   

Polițiștii de ordine publică, polițiștii rutieri, jandarmii, în parteneriat cu lucrători ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna s-au unit joi, 3 octombrie, între orele 10:00 și 13:00, într-o acțiune de control în trafic, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe. Scopul a fost  atât prevenirea comerțului ilegal cu animale și produse de origine animală, dar și verificarea respectării noilor reguli privind folosirea telefonului mobil la volan. 

Rezultatele controlului arată că s-au aplicat 12 sancțiuni, în valoare totală de 3.910 lei. Dintre acestea, patru amenzi s-au dat în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, șase sub incidența OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice și două pentru nerespectarea H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. 

„În ziua de 03.10.2019, în jurul orelor 12:10, pe str. Lt. Păiș David din mun. Sfântu Gheorghe a fost depistată o autoutilitară condusă de un bărbat de 32 ani care transporta un număr de 34 ovine neidentificate fără a deține documente sanitar veterinare. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform H.G. 984/2005. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că animalele au fost cumpărate de pe raza comunei Arcuș”, arată exemplul oferit de IPJ Covasna într-un comunicat de presă.

Totodată, aproape 50 de persoane au fost legitimate, 24 de mașini au fost controlate, s-au realizat și șapte controale corporale sumare și patru persoane au fost conduse la secție. 

În activitate au fost implicați patru polițiști de ordine publică, doi polițiști rutieri, trei jandarmi și un lucrător DSVSA Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.