ACTUALITATE 12 iulie 2016

Amenzi de 98 de mii de lei aplicate de DSVSA Covasna în primele 6 luni ale anului

de Iulia Drăghici - Taraș | 630 vizualizări

Peste 1.500 de controale, un număr mare de avertismente scrise, 68 de amenzi contravenționale în valoare totală de 98 de mii de lei, suspendarea autorizației de funcționare pentru 13 unități și retragerea definitivă a acesteia pentru alte 26, dar și 29 de acțiuni de alertă rapidă. Acestea sunt datele care vorbesc despre activitatea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a județului Covasna din prima jumătate a acestui an.

Potrivit raportului transmis de DSVSA, controalele au constatat şi sancționat „nerespectarea legislației privind sănătatea și bunăstarea animalelor, circulația medicamentelor de uz veterinar, producerea și comercializarea furajelor pentru animale, identificarea și înregistrarea animalelor, precum și unele aspecte în domeniul siguranței alimentelor”.

„Din depozite, magazine, unități de alimentație publică etc. au fost retrase din comercializare, confiscate și neutralizate 110 tone produse alimentare de origine animală și de origine nonanimală (carne și produse din carne, produse din lapte, pește și icre, miere, dulciuri, condimente, făină și produse de patiserie, legume și fructe din import) și 0,7 tone de furaje și alimente pentru animale de companie. Principalele cauze: prezența de microorganisme patogene, paraziți sau alergeni (Salmonella, E.coli, micotoxine etc.), conținut necorespunzător, depășirea unor parametri fizico-chimici, termen de valabilitate depășit, etichetare necorespunzătoare, lipsa trasabilității, modificări organoleptice de aspect, culoare și miros, prezența de corp străin etc.”, arată informarea de presă a DSVSA Covasna.

Sezonul estival şi căldurile caniculare determină DSVSA să se concentreze, în prezent şi în perioada următoare, pe „aspecte privind bunăstarea animalelor aflate pe pășuni, siguranța alimentelor din unitățile de producere și procesare, unitățile de comercializare, hoteluri, pensiuni, tabere de copii, restaurante, târguri tradiționale etc”.

Teme articol: Covasna amenzi DSVSA
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eu, 13 iulie 2016
Ma mira faptul ca dozatoarele de lapte "sunt OK",desi de multe ori temperatura in dozator atinge si 18°C
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.