ACTUALITATE 17 martie 2016

Amenzi de 10.500 de lei pentru 11 comercianţi de produse cosmetice din judeţ

de Iulia Drăghici - Taraș | 187 vizualizări

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna informează că în perioada 8-19 februarie, s-au realizat controale la 20 de unităţi din judeţul Covasna care comercializau produse cosmetice. La 14 dintre acestea s-au constatat nelegalităţi, iar autorităţile au aplicat 11 amenzi contravenţionale în valoare totală de 10.500 de lei, dar şi 4 avertismente.

„Controlul a urmărit respectarea prevederilor legale privind informarea consumatorilor prin etichetarea produselor cosmetice, respectarea prevederilor legale privind cerinţele lingvistice de informare a consumatorilor prin etichetarea produselor cosmetice: informaţiile trebuiesc redactate în limba română, respectarea prevederilor locale privind declaraţiile referitoare la produs, respectarea prevederilor locale privind asigurarea îndeplinirii condiţiilor de depozitare astfel încât să nu fie afectată conformitatea produselor cosmetice, respectarea prevederilor locale privind verificarea încadrării produselor cosmetice în data de minimă durabilitate specificată”, a transmis CJPC Covasna, într-un comunicat de presă.

Cremă de mâini şi fard de pleoape cu substanţe interzise

CJPC Covasna informează de asemenea că la un operator economic din oraşul Covasna cu ocazia controlului s-a constatat că produsele crema pentru mâini şi unghii conţine conform listei ingredientelor Isobutyl paraben, iar fardul de ochi conţine conform listei ingredientelor de pe ambalaj isobutyl paraben şi isopropyl paraben, ingrediente incluse în lista substanţelor interzise în cosmetice. Pentru abaterea constatată s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 2.000 lei şi oprirea definitivă de la comercializare a produselor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, 18 martie 2016
Din motive legale, în comunicatul OPC numele mărcilor în cauză nu sunt oferite!
o mamica, 18 martie 2016
Va rugam sa precizati numele marcii produselor cosmetice care folosesc substante interzise! Astfel ne ajutati si pe noi, consumatorii... De ex. Nivea are numeroase creme care (inca!) mai contin citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.