ACTUALITATE 24 august 2012

Alternativă la hainele scumpe pentru bebeluși

de Székely Emőke | 127 vizualizări

Tinerele mămici se întâlnesc lunar în cadrul unui târg de haine și articole pentru copii.

Mai multe mămici din Sfântu Gheorghe susțin că hainele pentru bebeluși din magazine sunt scumpe, iar cele ieftine au o calitate proastă. Ele au găsit soluția potrivită, se întâlnesc lunar în cadrul unui târg de haine și articole pentru copii, unde pentru câțiva lei pot vinde și cumpăra articole vestimentare pentru cei mici. Proiectul este ideea Asociației Tipe Tupa, iar târgurile se pare că se bucură de un real succes.

Lőrincz Izabella este mama unei fetițe de un an. Ea ne-a declarat că în Sfântu Gheorghe nu prea sunt magazine de haine pentru bebeluși, cele câteva existente fiind mai degrabă magazine de jucării. De aceea se bucură de târgul organizat lunar la cafeneaua Huhu din oraș. „Aici pot duce și eu hainele care au rămas mici pentru fetița mea, și pot cumpăra altele, sau pot face schimb cu alte mămici. În general caut haine confecționate din materiale ușoare, moi, nicidecum haine sintetice, pentru că mă axez în primul rând pe confortul copilului meu” – ne-a spus ea.

O altă mamă, Claudia Kádár, spune că nu a auzit de târgul de haine pentru bebeluși, dar ideea i se pare interesantă. „Nu știu nimic despre acest târg, dar este binevenit. Probabil că mă voi duce și eu la următoarele ediții pentru că am atâtea haine de copii încât nu am unde să le țin. Dacă voi mai vinde din ele, voi avea mai mult loc în dulap, și hăinuțele pot fi folosite de alți copii, ceea ce este un lucru bun. Eu am primit de la rude saci de haine din străinătate, acestea sunt de calitate și nici nu au avut timp copiii mei să le strice, atât de repede au crescut și hainele nu li se mai potrivesc” – povestește Claudia Kádár.

Pe lângă haine, la târg se pot cumpăra și accesorii necesare pentru bebeluși, de la port bebe la cărucior sau pătuț. La sfârșitul târgului mămicile pleacă acasă cu plase pline și nici portofelul nu este gol în totalitate. Asemenea schimburi de haine se produc și pe internet, prin cluburi online, în care proaspetele mămici schimbă atât impresii, cât și haine rămase mici. Următoarea ediție a târgului va avea loc pe la mijlocul lunii septembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.