ACTUALITATE 31 august 2016

Alte trei drumuri judeţene au intrat în discuţiile CJ despre reabilitare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1409 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a discutat miercuri, 31 august, în şedinţa ordinară, proiectele privind modernizarea altor trei drumuri judeţene: de la Chilieni – Ozun – Dobârlău – limita Braşov, Întorsura – Valea Mare – Boroşneu Mare şi Sfântu Gheorghe – Ilieni – limita cu Braşov.

Mai exact, potrivit denumirii proiectelor abordate în cadrul şedinţei CJ este vorba despre: DJ 103B km 17+750 – 33+150 limita judeţul Braşov – Dobârlău – Bicfalău – Ozun (DN11) – Chilieni (DN12), DJ 121A km 0+000 – km 22+550, Întorsura Buzăului – Valea Mare – Boroşneu Mic – Boroşneu Mare – DN 13E și DJ 112 km 10+100 – km 18+500 limita județului Braşov – limita U.A.T. Sfântu Gheorghe.

„Avem trei tronsoane de drumuri pentru care am cerut sprijin de la Guvern: de la Chilieni, Ozun, Dobârlău, limita Braşov; Întorsura – Valea Mare – Boroşneu Mare; şi Sfântu Gheorghe – Ilieni – limita cu Braşov. Pentru aceste drumuri avem cuprins şi în bugetul nostru o sumă şi am cerut şi sprijinul Ministerului. (...) Pentru drumul Întorsura Buzăului – Valea Mare – Boroşneu Mare a trebuit să clarificăm exact care este suma de pornire din partea Consiliului Judeţean Covasna ca să putem să ne corelăm cu suma propusă de Minister. Chiar dacă lucrările nu vor începe anul acesta, noi lucrăm la acest proiect”, a declarat preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Suma de pornire aprobată de consilieri pentru DJ 121A, Întorsura Buzăului – Boroşneu Mare, este de 798.000 de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că în momentul de faţă drumurile judeţene din Covasna sunt mai bune decât cele naţionale. „Anul trecut am reabilitat 105 kilometri de drumuri judeţene. Este o cifră mare, dacă luăm în considerare că sunt în judeţ în total 263 de kilometri de drumuri judeţene. 50 de kilometri au fost reabilitaţi în anii trecuţi şi 105 doar anul trecut. În 2015 am cheltuit 10 milioane de euro în ceea ce priveşte reabilitare totală sau asfaltarea de drumuri, anul acesta avem cuprins în buget o sumă mai mică, iar acest lucru înseamnă că o să fie o lungime mai puţină pentru că sunt alte tipuri de lucrări. (...) În ultimii 30–40 de ani nu s-au mai întâmplat reabilitări aşa intense. Nu îmi este frică de viitor şi pot să afirm acum că drumurile judeţene arată mai bine decât drumurile naţionale din judeţ”, a precizat Tamás Sándor.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
R, 2 septembrie 2016
date concrete? cit s-a adunat in 2015 de exemplu din impozite si taxe si cit s-a primit inapoi, cit s-a investit, cheltuit etc
andrea, 1 septembrie 2016
Dar Bobby unde crezi ca ajung banii din impozite? La cj cv? Poate o sutime ...
bobby, 1 septembrie 2016
Da , domnule Tamas v-ati dat si voi seama (CJ)ca fara banii de la Bucuresti (Guvern) nu sunteti in stare sa tineti un spital sa reabilitati drumurile, scoli ,etc.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.