ACTUALITATE 12 ianuarie 2017

Alpinism pentru o cauză nobilă

de Covasna Media | 1101 vizualizări

O alpinistă din România, Eliza Nițescu, ia parte, începând cu 11 ianuarie a.c., la o expediție românească, al cărei obiectiv este escaladarea celui mai înalt vârf în afara Asiei, Aconcagua (6.962 m). Evenimentul a generat și o campanie de colectare de fonduri pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer.

Campania sprijină proiectul „Alocația pentru sănătate”, demarat în noiembrie 2016, prin intermediul Asociației PAVEL. Eliza Nițescu este cea care a creat conceptul proiectului, precum și toate materialele de comunicare pentru acesta. Proiectul se adresează copiilor și tinerilor cu diferite forme de cancer, boli ale sângelui sau anemii grave. În prezent, acesta se poate desfășura doar prin implicarea persoanelor sau companiilor private, cu sprijinul finanțării acordat de acestea. Concret, proiectul constă în sprijin financiar lunar acordat familiilor în care există un copil bolnav de cancer, întrucât alocația de stat este insuficientă să permită susținerea tuturor cheltuielilor generate de tratament, alimentație, analize, transport și restul de nevoi speciale în această situație.

„De peste 3 ani sunt voluntar în cadrul Asociației PAVEL, care se ocupă de copiii bolnavi de cancer, iar în tot acest timp am lansat zeci de campanii pentru copii. (...) Astăzi poate fi prima dată când alegem să adoptăm o faptă bună. Sau a nu știu câta oară când nu ne pasă. Diferența între aceste două atitudini este foarte mică din punct de vedere al alegerii și implicării prin banii scoși din buzunar, dar extrem de mare din punct de vedere al rezultatelor – a trăi sau a muri...”, punctează Eliza Nițescu, drept îndemn la acțiune din partea celor care au posibilitatea financiară de a sprijini cauza copiilor bolnavi.

Comunicat Aconcagua_foto suport_13Românca este la a patra experiență de escaladare a unui vârf important, ea având până acum în palmares și escaladarea Elbrus (cel mai înalt vârf din Europa, 5.642 m, august 2016), Kilimanjaro-Uhuru Peak (cel mai înalt vârf al Africii, august 2015), precum și cel mai înalt vârf al Alpilor, Mont Blanc (4.810 m, iulie 2014), în toate aceste expediții având aceeași cauză de umanitară: cazurile copiilor care suferă de afecțiuni oncologice (beneficiar a fost tot Asociația P.A.V.E.L.).

Donațiile pentru proiectul ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE se pot face direct în contul Asociației P.A.V.E.L., RO76BPOS71003031332RON0A, deschis la BancPost, cu mențiunea: donație pentru campania ARIPI CA ÎN CER / ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE sau prin intermediul platformei Galantom, la următorul link: http://pavel.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=3469.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.