ACTUALITATE 15 decembrie 2020

Alertă europeană: biscuiți retrași de la vânzare

de David Leonard Bularca | 1242 vizualizări

Este vorba despre un lot despre care s-a dovedit că nu respectă limita admisă a oxidului de etilenă

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că se retrage de la vânzare un anumit tip de biscuiți după ce, în urma controalelor, a reieșit că nu se respectă limita admisă a oxidului de etilenă.

Lotul care nu respectă prevederile legii este cel cu numărul L001051120, a fost fabricat sub marca „Croco” pe 5 noiembrie 2020 și va expira pe 2 august 2021.

În același timp, în comunicatul intitulat „Rechemare produs” se precizează că lotul va fi retras de la vânzare și produsele vor fi distruse.

„Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de inițierea măsurii de retragere. Cei care dețin aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le aducă înapoi la magazin, unde vor fi rambursate”, se arată în comunicatul de presă.

Cei care doresc mai multe detalii, sunt încurajați să contacteze Serviciul Clienți Auchan - Număr de tel 021/9141, adresa de e-mail contact@auchan.ro.

O alertă similară a fost emisă și în 12 decembrie anul curent, de această dată la un alt tip de produs, „Sărățele cu susan 100g Salatini”, în cazul a două loturi: L011193 si L011252, produse sub marca „Carrefour România S.A”, cu dată de expirare iulie 2021. Produsul avea aceleași nereguli dovedite, adică nerespectarea limitei admise a oxidului de etilenă.

„Oxidul de etilenă poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, anunțau autoritățile pe 12 decembrie.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ansvsa.ro, la categoria „Rechemare/Retragere produse alimentare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.