ACTUALITATE 11 iunie 2013

Ajutorul de minimis nu e prea atrăgător pentru firme

de Monica Vrânceanu | 103 vizualizări

Doar 18 firme din Sfântu Gheorghe au accesat, până acum, ajutorul de minimis – un program al Consiliului Local prin care se doreşte compensarea majorării la finele anului trecut cu 50% a impozitului pe clădiri.

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Debreceni László, a declarat că firmele care au solicitat ajutorul au prezentat proiecte în valoare de 178.000 de lei, iar şase dintre ele au primit deja banii, adică un total de 50.000 de lei.

Recent, preşedintele CCI, Édler András, declarase că se aşteptau la mai mulţi agenţi economici interesaţi să depună proiecte prin care să-şi dezvolte infrastrucura afacerilor şi astfel să recupereze din banii pe impozit.

Pe de altă parte, unii oameni de afaceri din oraş care ar putea depune proiecte pentru acest ajutor spun că nu merită bătaia de cap, aşa că preferă să nu mai aibă nicio treabă cu autorităţile.

Linia de finanţare pentru ajutorul de minimis a fost deschisă pe data de 15 aprilie şi poate fi obţinută pe bază de proiecte ce trebuie depuse la sediul CCI din Sfântu Gheorghe până pe data de 11 octombrie. Fondul total pus la dispoziţia firmelor autohtone din bugetul local este de 500.000 de lei în acest an, iar sumele sunt nerambursabile. Banii pot fi solicitaţi pentru acoperirea dobânzilor aferente creditelor sau contractelor de leasing, reabilitarea exterioară parţială sau totală a clădirilor, crearea sau modernizarea spaţiilor verzi, reabilitarea termică a clădirilor, instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, participarea la târguri şi expoziţii în ţară ori străinătate pentru promovarea produselor, achiziţionarea unor materiale promoţionale ori informative, efectuarea de studii de piaţă, achiziţionarea de echipamente sau componente hardware sau software, realizarea de site-uri web, servicii de consultanţă, introducerea sistemului modern de plată, achiziţionarea de mobilier pentru dotarea spaţiilor comerciale, de producţie şi servicii etc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.