ACTUALITATE 19 februarie 2014

AJOFM Covasna lansează noi cursuri de calificare

de Monica Vrânceanu | 232 vizualizări

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna va organiza în acest an 36 de cursuri care vor oferi calificări în 28 de ocupații. În plus, AJOFM urmează să își deschidă în acest an și propriul Centru de competenţe – pentru certificarea competenţelor (necesare în special în confecții și comerț), ceea ce înseamnă că certificatele vor putea fi eliberate direct de Agenție; în prezent, se lucrează cu diverse firme din domeniu, dar e de reținut că toate acestea oferă atestate de către Ministerul Educației.

Conducerea AJOFM a anunțat că pe parcursul anului, prin cursurile ce se vor ține la nivelul întregului județ se va urmări (re)calificarea cât mai multor persoane, în special a șomerilor și a celor aflate în situații dificile. În acest sens, unele dintre cursuri vor cuprinde inclusiv perioada de ucenicie la locul de muncă – pentru tâmplari universali și zidari-pietrari-tencuitori, în care cursanții să deprindă corect și abilitățile practice.

În acest an Agenția a demarat deja două cursuri – unul de bucătari la Sfântu Gheorghe și altul de zidari la Târgu Secuiesc, fiecare pentru câte 28 de persoane. În același timp, continuă cursurile mai lungi, pornite în 2013 – cel de măcelar și cel de tehnician masor. Pentru perioada următoare, se vor deschide cursuri de calificare în meserii precum frizer – coafor – manichiurist, confecţioner – asamblator articole, sudor, instalator tehnico-sanitar și montator pereți.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Hosu lucian, 28 iunie 2015
aș dori și eu să fac și eu cursul de instalator technico-sanitar cînd încep cursurile .nu lucrez nicăeri nu am lucrat în romănia și am 40 de ani și nu am nici o calificare am lucrat în citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.