ACTUALITATE 15 septembrie 2016

Adăpostul de câini de la Întorsura Buzăului devine realitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 645 vizualizări

 În cadrul celei mai recente şedinţe, consilierii locali din Întorsura Buzăului şi-au exprimat votul pentru susţinerea construcţiei unui adăpost de câini în localitate. Construcţia acestuia va costa 200.000 de lei.

„S-a obţinut Hotărârea de Consiliu Local care prevede construirea adăpostului. Acum urmează cererea de achiziţie publică pentru că vrem să angajăm o firmă. Este o lucrare serioasă, de circa 200.000 de lei. Este greu de stabilit un termen limită pentru că nu ştim cât va dura procesul de licitaţie, dar din momentul în care s-a stabilit firma, în circa două luni lucrarea ar trebui finalizată”, ne-a declarat viceprimarul Ştefan Platon.

Adăpostul, care va fi construit lângă fosta groapă de gunoi a oraşului, va oferi un serviciu complet. „Hingherii vor prinde câinii, îi vor duce în adăpost. Acolo vor fi sterilizaţi, curăţaţi şi îngrijiţi, iar apoi vor fi daţi spre adopţie. Trebuie să angajăm un medic veterinar şi trebuie să ţinem cont că hrana, curăţenia şi aşa mai departe vor însemna costuri pe care administraţia locală trebuie să le acopere”, a spus Ştefan Platon, care a precizat că adăpostul va avea patru angajaţi.

Potrivit viceprimarului, la ora actuală pe străzile oraşului Întorsura Buzăului trăiesc circa 80 de câini comunitari. „Sunt vreo trei sau patru mari care sunt periculoşi pentru că au început să atace oamenii şi copiii. Adăpostul este o necesitate foarte mare”, a mai spus acesta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.