ACTUALITATE 18 iunie 2010

Adăpostul de Câini de la Câmpu-Frumos caută voluntari

de Covasna Media | 774 vizualizări
La adăpost va fi organizată sâmbătă prima întâlnire pentru voluntarii care doresc să se implice în activitatea de îngrijire a câinilor Coordonatorul Adăpostului de Câini de la Câmpu Frumos, preşedintele Asociaţiei Nez Perce (iniţiatoarea proiectului adăpostului), Horia Kraus, a declarat că întâlnirea cu voluntarii va începe sâmbătă la ora 10, moment la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi iubitori ai patrupedelor, dornici să se implice în viaţa acestora. Conducerea Adăpostului de Câini a gândit programul de voluntariat ca fiind unul interactiv, astfel încât cei care doresc să participe la acesta vor fi nevoiţi mai întâi să se înscrie pe site-ul Asociaţiei www.asociatianezperce.ro/sectiuneaAdapost/voluntariat. „După înscriere, cei care doresc să devină voluntari sunt aşteptaţi sâmbătă la întâlnirea faţă în faţă cu căţeii. Fiecare voluntar îşi va alege un căţel şi, conform unui tabel de organizare, va petrece o oră-două cu căţelul ales.

La adăpost va fi organizată sâmbătă prima întâlnire pentru voluntarii care doresc să se implice în activitatea de îngrijire a câinilor

Coordonatorul Adăpostului de Câini de la Câmpu Frumos, preşedintele Asociaţiei Nez Perce (iniţiatoarea proiectului adăpostului), Horia Kraus, a declarat că întâlnirea cu voluntarii va începe sâmbătă la ora 10, moment la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi iubitori ai patrupedelor, dornici să se implice în viaţa acestora.

Conducerea Adăpostului de Câini a gândit programul de voluntariat ca fiind unul interactiv, astfel încât cei care doresc să participe la acesta vor fi nevoiţi mai întâi să se înscrie pe site-ul Asociaţiei www.asociatianezperce.ro/sectiuneaAdapost/voluntariat.

„După înscriere, cei care doresc să devină voluntari sunt aşteptaţi sâmbătă la întâlnirea faţă în faţă cu căţeii. Fiecare voluntar îşi va alege un căţel şi, conform unui tabel de organizare, va petrece o oră-două cu căţelul ales. Voluntarii vor trebui să cureţe boxele căţeilor aleşi şi să socializeze cu aceştia. Se vor face plimbări în lesă, acţiuni uşoare de dresaj, activităţi de cosmetică canină - toate în vederea pregătirii câinilor pentru adopţie, căci în definitiv, aceasta este ideea voluntariatului“, a explicat Horia Kraus, adăugând că fiecare voluntar va primi legitimaţie, urmând să participe la întâlnirile lunare ale Adăpostului, precum şi la acţiunile Asociaţiei referitoare la protecţia animalelor.

Probleme de percepţie

Horia Kraus spune că există însă şi probleme diverse cu care se confruntă programul de gestionare a câinilor, existând persoane care încă gândesc că Adăpostul ar putea fi un loc ideal pentru „abandonarea” căţeilor.

„Sunt cetăţeni care au înţeles că adăpostul a fost construit pentru oameni - adică pentru ei şi pentru câinii lor necontrolaţi care fac pui în casa lor, aşa că după ce aceştia împlinesc 6-7 săptămini, stăpânii lor vor să-i aducă la Adăpost, fără a înţelege că nu avem locuri şi că Adapostul are în primul rând ca scop salvarea câinilor vagabonzi”, a declarat Horia Kraus, adăugând că s-au confruntat inclusiv cu situaţii în care câinii erau pur şi simplu aruncaţi noaptea peste gardul Adăpostului.

Adăpostul de Câini de la Câmpu Frumos a fost deschis în 2009 de Asociaţia Nez Perce în colaborare cu Primăria Sfântu Gheorghe şi introduce câinii comunitari într-un program de reintegrare, care include ore de antrenament cu specialişti, dresaje canine individuale şi de grup, precum şi analize şi controale sanitare periodice, pentru ţinerea sub observaţie a stării lor fizice şi psihice. Adăpostul are în prezent o capacitate de până la 60 de câini, dar aceasta este depăşită constant, în prezent Adăpostul găzduind 93 de câini.

Asociaţia Nez Perce a colaborat cu Poliţia Comunitară şi inclusiv cu populaţia, pentru aducerea în Adăpost a câinilor, de la deschidere şi până acum fiind găzduiţi 260 de câini, dintre care 90 au fost adoptaţi.

Potrivit lui Horia Kraus, câinii au ajuns la familii adoptive din întreg judeţul - în special în mediul rural şi chiar în judeţul Harghita.

Adopţiile de câini sunt controlate de Asociaţie prin verificări periodice ale câinilor plecaţi de aici. Adăpostul poate fi apelat la numărul de telefon 0769-065.095, programul acestuia fiind între orele 9 şi 17 de luni până sâmbătă şi între 10 şi 16 duminica.

Monica Vajna

Teme articol: adăpost caini adoptie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Elena, 22 noiembrie 2010
Daca totul este in realitate atat de bine pe cat suna, atunci nu pot decat sa-i felicit pe cei care au avut initiativa si pe voluntari si sper ca exemplul dumneavoastra sa fie urmat de cat mai multi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.