ACTUALITATE 18 februarie 2016

Adăpost pentru câinii comunitari la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 304 vizualizări

În zona Întorsurii sunt peste 100 de câini comunitari, unii dintre ei fiind foarte periculoşi

Autoritățile locale întorsurene au declarat că lucrările la adăpostul destinat câinilor comunitari din zona orașului vor începe îndată ce vremea va permite şi nu va mai fi pericol de îngheţ. Valoarea proiectului ajunge la 200.000 de lei, iar adăpostul va fi situat în zona unde se construiesc şi depozitele pentru produs şi stocat biomasă, respectiv la intrarea în spaţiul destinat firmei de salubritate.

„Într-adevăr, câinii comunitari au ajuns o problemă extrem de serioasă. Toată iarna s-au înmulţit, dar au fost şi câini aduşi, abandonaţi în spaţiul public. Discutăm de mai mult de 100 de câini, unii dintre ei fiind foarte periculoşi şi bolnavi. Avem o problemă care nu mai suportă amânare”, ne-a spus primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, care a mai adăugat că adăpostul de câini va fi coordonat de firma de salubritate.

„Pe lângă adăpostul propriu-zis, spaţiul trebuie să aibă şi un laborator medical. Este un proiect complet”, a mai declarat primarul.

După ce adăpostul va funcţiona, câinii vor putea fi daţi spre adopţie. „Ideea este că o să adunăm câinii acolo nu neapărat ca să îi lichidăm. Îi adunăm pentru că sunt în pericol în stradă, mai ales în spaţiile din zona blocurilor. Nu vrem să le facem rău, dar au prioritate oamenii. Trebuie spus, de asemenea, că întreţinerea câinilor va necesita o cheltuială mare, mai ales că suntem o comunitate mică, dar nu avem de ales”, a completat Leca Băncilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.