ACTUALITATE 2 mai 2011

Acţiuni şi educaţie cu privire la câinii vagabonzi la Ozun

de Monica Vrânceanu | 43 vizualizări
Primăria Ozun a demarat o campanie de responsabilizare a oamenilor din comună cu privire la câini, astfel încât să se reducă numărul celor care abandonează aceste animale şi inclusiv numărul câinilor vagabonzi. Primarul Raduly Istvan a declarat că această campanie a fost derulată împreună cu medicul veterinar al comunei, în vreme ce mai mulţi angajaţi ai Primăriei au primit iniţial pregătire specială în acest sens, prin

Primăria Ozun a demarat o campanie de responsabilizare a oamenilor din comună cu privire la câini, astfel încât să se reducă numărul celor care abandonează aceste animale şi inclusiv numărul câinilor vagabonzi.

Primarul Raduly Istvan a declarat că această campanie a fost derulată împreună cu medicul veterinar al comunei, în vreme ce mai mulţi angajaţi ai Primăriei au primit iniţial pregătire specială în acest sens, prin intermediul unei asociaţii. Astfel, în ultimele trei săptămâni au fost derulate trei acţiuni de indentificare a câinilor cu probleme din întreaga comună.

“În cadrul acestor acţiuni am identificat 9 câini fără stăpân, dar în cele din urmă doi dintre aceştia au fost revendicaţi de către anumiţi cetăţeni. Trei câini au fost ridicaţi de către echipajul Primăriei şi duşi în cabinetul medicului veterinar şi patru au fost lăsaţi în libertate. Cei trei câini au fost examinaţi şi analizaţi, constatându-se că prezentau probleme grave de vârstă şi boală, drept pentru care au fost eutanasiaţi respectându-se toate prevederile în vigoare în acest sens”, a declarat primarul Raduly, adăugând că în zona locuită de romi au fost descoperite cele mai multe probleme, deoarece aici câinii sunt lăsaţi complet nesupravegheaţi.

Acesta a ţinut să sublinieze că Primăria nu va fi deloc îngăduitoare în privinţa celor care abandonează câinii şi va aplica legea. În acest sens, Raduly a declarat că acţiunile au descoperit şi câini care au aparţinut unor stâne, fiind lăsaţi nesupravegheaţi pe perioada iernii de către proprietarii acestora. Primarul a atras atenţia că şi aceste gesturi pot fi considerate abandon, amenda fiind cuprinsă între 600 şi 1.500 de lei, fiind posibilă chiar şi închisoarea de la trei luni la un an.

Primăria Ozun va tipări o serie de flyere de avertizare, care vor cuprinde norme din legile privind protecţia animalelor, având totodată un caracter educativ, prin care populaţia să fie responsabilizată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.