ACTUALITATE 27 octombrie 2021

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră: 17 permise de conducere au fost reţinute la sfârşit de săptămână

de Covasna Media | 1359 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. 

Astfel, în perioada 22 – 24 octombrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

În urma acțiunilor au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, dintre care 65 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 

De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 17 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri desfășoară o campanie de educație rutieră adresată tuturor participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin responsabilizarea cetățenilor.

În acest sens, polițiștii au distribuit materiale informativ – preventive ce conțin informații despre principalii factori de risc în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, precum și sfaturi și recomandări preventive referitoare la conduita pe care cetățenii trebuie să o adopte, în calitate de utilizatori ai drumului, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte.     

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.