ACTUALITATE 15 decembrie 2016

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

de Covasna Media | 191 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate de către polițiști împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Covasna, la data de 14 decembrie 2016 au fost identificaţi șase arbori de esență carpen, la locuinţa unei persoane, pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență, arborii fiind tăiați fără drept dintr-o pădure. Materialul lemnos, în valoare de 300 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier și furt de material lemnos.

Și polițiștii din Estelnic l-au surprins pe un bărbat de 29 de ani în timp ce transporta 6 arbori nemarcați, cu un atelaj cu tracțiune animală. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, polițiștii întocmind pe numele bărbatului un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de scoatere din rădăcini de arbori nemarcați și furt de arbori.

Miercuri, 14 decembrie 2016, polițiștii din Întorsura Buzăului au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană transportă material lemnos fără acte de proveniență. Astfel, un bărbat de 25 ani a fost surprins în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3 m steri lemn de foc, specia fag, în valoare de 400 lei. Bărbatul nu a putut prezenta documente justificative de transport, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.