ACTUALITATE 9 martie 2017

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța comunității

de Covasna Media | 767 vizualizări

Miercuri, 8 martie 2017, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea climatului de siguranță publică.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției nr 1 Poliție Rurală au desfășurat acțiuni în sistem integrat, împreună cu jandarmi, pe raza comunelor Hăghig, Vâlcele, Ozun, Reci, Boroșneu Mare, Ghidfalău, Bodoc și Valea Crișului. În cadrul acestor acțiuni au fost constatate 49 de abateri de natură contravențională, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de peste 25.000 de lei. Dintre cele 49 de amenzi, 25 au fost pentru abateri în trafic, 8 au fost pentru abateri de natură silvică și 9 pentru nerespectarea regimului conviețuirii sociale.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au desfășurat și ei o acțiune în comun cu organe silvice din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, urmărind prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Astfel, a fost identificat un bărbat de 38 de ani din județul Buzău, la volanul unei autoutilitare care se deplasa pe DN 11. Acesta transporta 23,53 mc de material lemnos – lemn rotund rășinoase, pentru care avea un aviz de însoțire secundar, iar în urma verificărilor s-a stabilit că existau neconcordanțe între cantitatea de lemn efectiv transportată și cea trecută în documentele legale, respectiv, diferența fiind de 1,85 mc material lemnos. S-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, iar cantitatea de lemn în plus a fost confiscată.

Tot cu 3.000 de lei a fost amendat un alt bărbat de 29 de ani care, și el, transporta material lemnos, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că avea 2,65 mc de lemn în plus față de cantitatea trecută în documentele legale.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite privind comerțul cu flori si produse ornamentale.

Au fost efectuate verificări la patru societăți comerciale, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5000 de lei. De asemenea, au fost confiscate 450 fire de flori pentru care nu existau documente legale de proveniență.

(IPJ Covasna)

Teme articol: poliţie cetateni siguranta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.