ACTUALITATE 4 aprilie 2018

Acţiuni ale poliţiştilor pentru menținerea siguranței publice în perioada sărbătorilor Floriilor Ortodoxe și Paștelui Catolic

de Covasna Media | 428 vizualizări

În perioada 31 martie – 02 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat zilnic pentru menținerea climatului de siguranță și prevenirea săvârșirii de fapte ilicite, astfel că de Florii și Paștele Catolic, la nivelul județului nu au avut loc evenimente cu un impact deosebit în planul ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 111 evenimente, 35 dintre acestea fiind evenimente sesizate prin numărul unic de urgență 112. În urma acțiunilor desfășurate în această perioadă au fost constatate 120 de fapte de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 25.000 de lei. Dintre acestea peste 100 de sancțiuni au fost pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice, iar 9 au fost pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Pentru diverse abateri în trafic au fost reținute 12 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

În perioada menționată oamenii legii au intervenit pentru aplanarea unor conflicte care au degenerat în acte de violență, însă reduse ca și gravitate, majoritatea produse pe fondul unor conflicte spontane. Astfel au fost întocmite opt dosare de cercetare penală pentru săvârșirea unor infracțiuni de lovire sau alte violențe ori amenințare.

Tot în perioada sărbătorilor, polițiștii au depistatat, în trafic, trei persoane care conduceau autovehicule, deși consumaseră alcool, pe numele fiecăreia dintre acestea fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice. 

Sâmbătă, polițiștii din Sfântu Gheorghe au identificat, în urma unei sesizări venite prin 112, un tânăr de 19 ani care ar fi tâlhărit un bărbat de 83 de ani, iar în urma cercetărilor și probatoriului administrat în cauză, făptașul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Luni, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele unui bărbat de 34 de ani, după ce în mașina acestuia au fost descoperite, în urma efectuării unui control, 50 de pachete de țigări purtând mărci fiscale emise de autoritățile din Republica Moldova, iar din verificările efectuate s-a constatat că țigările au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt. 

Polițiștii covăsneni vor continua să acționeze și în această săptămână, premergător Paștelui Ortodox, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea climatului de siguranță publică.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.