ACTUALITATE 14 decembrie 2018

Acțiuni ale polițiștilor în ultimele zile

de Covasna Media | 594 vizualizări

Polițiștii covăsneni continuă să acționeze pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea climatului de siguranță publică.

În cadrul unei acțiuni desfășurate marți de polițiștii din cadrul Secției Rurale 2 – Târgu Secuisc, pe raza comunelor Brețcu, Ojdula, Ghelința, Turia, Cernat, Sânzieni și Poian, au fost desfășurate 28 de controale și verificări, iar trei persoane au fost conduse la sediu pentru verificări suplimentare. În urma activităților desfășurate au fost constatate 17 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 9.885 de lei.

Miercuri, 12 decembrie 2018, între orele 11:00 – 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au organizat și executat o acțiune în sistem integrat în zona Baraolt și Târgu Secuiesc. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 4.000 de lei.

În cadrul acestei acțiuni, în urma unui control efectuat la sediul unei persoane fizice autorizate, au fost constatate nereguli în sensul că fuseseră achiziționați pomi de Crăciun în mod legal, însă nu a fost îndeplinită obligația de înscriere a acestei operațiuni în registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase. Operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, un bărbat de 37 de ani a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, după ce polițiștii au constatat că acesta ar fi achiziționat pomi de Crăciun în baza unui aviz de însoțire secundar, iar ulterior i-a valorificat fără a respecta condițiile prevăzute de legislația în vigoare. În acest caz s-a dispus și confiscarea valorică a 40 de pomi de Crăciun.

În cadrul unei alte acțiuni desfășurate pe raza comunelor Ghidfalău, Valea Crişului şi Bodoc, în doar 5 ore polițiștii au constatat 30 de abateri de natură contravențională, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de peste 25.000 de lei. Pentru diverse abateri în trafic au fost reținute și 4 certificate de înmatriculare

Toate acțiunile polițiștilor au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, dar și al reprezentanților ocoalelor silvice competente. Astfel de acțiuni vor mai fi desfășurate și în perioada următoare, prin acestea urmărindu-se menținerea climatului de siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor de natură a aduce atingere ordinii și liniștii publice.

Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.