ACTUALITATE 7 august 2017

Acțiuni ale polițiștilor covăsneni la Sita Buzăului și Barcani

de Covasna Media | 356 vizualizări

La data de 3 august 2017, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 5 – Întorsura Buzăului au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea climatului de siguranță publică, activitățile fiind desfășurate în zona comunelor Sita Buzăului și Barcani.

În urma activităților desfășurate au fost constatate 26 de abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 7.100 de lei. Dintre acestea 20 au fost pentru abateri comise în trafic. Tot în cadrul acestei acțiuni au fost reținute un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare, după ce un șofer a fost depistat conducând un autovehicul având asigurare auto obligatorie cu termen de valabilitate expirat.

La Covasna, polițiștii aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu au depistat un bărbat de 28 de ani care efectua acte de comerț în alte locuri decât cele autorizate. Oamenii legii l-au sancționat pe bărbat cu amendă contravențională în cuantum de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, și au dispus măsura confiscării a 875 kg de pepeni și 110 kg de legume.

Polițiștii informează că prevederile legale în vigoare interzic desfășurarea activităților de comerț ambulant în alte locuri decât cele autorizate de către primării, consilii județene sau prefecturi, iar fapta se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 500 și 5.000 de lei, iar dacă fapta este săvârșită de către persoane juridice, amenda poate ajunge până la 20.000 de lei. De asemenea, se supun confiscării bunurile care servesc sau sunt destinate să servească la săvârșirea faptei.

Compartimentul Relații Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.