ACTUALITATE 13 martie 2017

Acțiuni ale poliţiştilor covăsneni la sfârșit de săptămână

de Covasna Media | 494 vizualizări

Polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni la sfârșit de săptămână, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea climatului de ordine și siguranță publică. Astfel, au fost desfășurate peste 50 de acțiuni și controale, atât pe linie de circulație rutieră, cât și pe linie silvică ori pentru combaterea activităților de comerț ilicit. La activitățile desfășurate polițiștii au beneficiat și de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Covasna.

În urma acestor acțiuni au fost constatate 199 de abateri de natură contravențională, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni în valoare totală de peste 47.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au intervenit la 64 de evenimente, 23 dintre acestea fiind sesizări venite prin 112, iar trei persoane au fost surprinse în flagrant în timpul săvârșirii unor fapte penale.

Este de menționat faptul că prezența activă, în teren, a polițiștilor a condus la prevenirea producerii de accidente rutiere, la sfârșit de săptămână nefiind înregistrat niciun eveniment rutier. În schimb, polițiștii au constatat infracțiuni contra siguranței traficului pe drumurile publice și au întocmit dosare de cercetare penală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Sfântu Gheorghe au oprit, pe raza orașului, un autoturism condus de către un bărbat de 41 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cât și recoltarea probelor biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice.

În consecință, pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru refuzul de a se supune recoltării probelor biologice de sânge, dar și pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis întrucât, în urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La Târgu secuiesc, polițiștii au depistat, duminică dimineață, un bărbat din județul Bacău care conducea un autoturism deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.