ACTUALITATE 7 ianuarie 2014

Acțiune de prevenire a accidentelor rutiere

de Székely Emőke | 50 vizualizări

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii covăsneni au desfășurat o acțiune pe linie de poliție rutieră, cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere grave şi depistarea şi sancţionarea celor care comit abateri în trafic prin depăşirea regimului legal de viteză, prin efectuarea de depăşiri neregulamentare şi a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

„În cele două zile de desfăşurare a acţiunii, poliţiştii covăsneni prezenţi în trafic pe principalele artere din judeţ, dar şi în localităţi, au aplicat un număr de 188 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri comise în trafic în valoare totală de peste 29.000 lei, dintre care nu mai puţin de 116 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză. De asemenea, pe lângă sancţiunile aplicate, poliţiştii au mai reţinut patru permise de conducere şi tot atâtea certificate de înmatriculare” – a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

În 2013, în județul Covasna s-au produs 82 de accidente grave, în care 22 de persoane și-au pierdut viața, cu 7 mai mult decât în 2012. În topul cauzelor pe primul loc se află pietonii care au traversat strada prin locuri nepermise sau nu s-au asigurat, urmat de neacordarea de prioritate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.