ACTUALITATE 17 martie 2021

Acțiune a polițiștilor pe linia prevenirii și combaterii braconajului cinegetic

de Daniela Luca | 1055 vizualizări

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 9.000 de lei 

O acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului cinegetic pe raza fondurilor cinegetice Dârnău și Mica, situate în extravilanul localității Comandău, a fost desfășurată de polițiștii din cadrul IPJ Covasna – Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Covasna și specialiștii din cadrul Asociației de Vânătoare Comandău. Persoanele care nu au respectat legea au fost sancționate, transmite IPJ Covasna. 

„În urma acțiunii, polițiștii au depistat 6 persoane care nu au respectat prevederile Legii nr. 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic. 

Dintre acestea, unei persoane i-au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru circulația cu mijloace auto, în afara căilor de circulație publică, în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului, circulația pe fondul cinegetic cu un câine de vânătoare fără a fi purtat în lesă și tulburarea liniștii faunei cinegetice în perioada de înmulțire și creștere a puilor.

Celelalte 5 persoane au fost sancționate contravențional pentru circulația cu mijloace auto, în afara căilor de circulație publică, în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului”, arată o informare de presă transmisă de IPJ Covasna.

Oamenii legii informează că valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate se ridică la 9.000 de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.