ACTUALITATE 23 februarie 2023

Acțiune a instituțiilor din subordinea MAI: amenzi de peste 20.000 de lei

de David Leonard Bularca | 609 vizualizări

Controalele au avut loc pe raza comunelor Brețcu, Lemnia și Ojdula

O acțiune desfășurată de instituții din județ care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu echipe formate din polițiști și jandarmi a avut loc miercuri, pe 22 februarie. În urma controalelor, au fost acordate amenzi de peste 20.000 de lei. Totodată, a fost întocmit un dosar penal în cazul a doi bărbați bănuiți că ar fi tăiat ilegal și apoi furat copaci din pădure, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

La acțiune au participat mai multe structuri ale poliției și jandarmii covăsneni. 

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic și Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, Secției de Poliție Rurală Târgu Secuiesc, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna, au executat o acțiune în sistem integrat, cu efective mărite, pentru reducerea riscului rutier, prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale, a delictelor silvice, precum și pentru asigurarea climatului de siguranță publică pe raza comunelor Brețcu, Lemnia și Ojdula.

Polițiștii au legitimat peste 80 de persoane și au amplasat 5 filtre rutiere, în urma cărora au controlat peste 70 de vehicule. Totodată, au fost efectuate verificări și la unele societăți comerciale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.315 de lei, 38 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice”, se arată în comunicatul de presă.

În cazul a doi bărbați s-a întocmit dosar penal, ei fiind bănuiți că au tăiat ilegal și apoi furat copaci din pădure.

„De asemenea, în cursul acțiunii, polițiștii au depistat două persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic.

Astfel, cei doi bărbați, de 42, respectiv 35 de ani, au fost opriți, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în comuna Ojdula, în timp ce transportau material lemnos cu o autoutilitară.

Bărbații nu dețineau documentele legale de proveniență și transport pentru materialul lemnos, iar polițiștii îi bănuiesc că ar fi tăiat și sustras ilegal arborii dintr-un fond forestier situat pe raza localității Ojdula”, conform aceleiași surse.

Polițiștii continuă acum cercetările în acest caz privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.