ACTUALITATE 6 martie 2017

Accidente la sfârșit de săptămână

de Covasna Media | 361 vizualizări

La sfârșitul săptămânii au avut loc două accidente în care au fost implicați bicicliști, iar în unul dintre cazuri o persoană și-a pierdut viața.

Sâmbătă dimineață, la ora 05:00, un bărbat de 63 de ani care se deplasa cu bicicleta pe DJ 131, între Căpeni și Baraolt, a fost acroșat de un autoturism condus de către o femeie în vârstă de 40 de ani. Biciclistul, care nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, a fost rănit grav în urma acestui eveniment.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii le reamintesc bicicliștilor că, pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă, au obligația să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante. Bicicleta trebuie să fie echipată, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare. De asemenea, aceasta trebuie să fie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.

Făcându-vă vizibili în trafic puteți preveni producerea de accidente.

***

Un alt accident a avut loc duminică, în jurul orei 10:00, la intrarea în localitatea Filia. În acest caz un bărbat de 78 de ani care se deplasa cu bicicleta pe DC 42, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers către stânga și a fost lovit de un autoturism care circula regulamentar din sensul opus. Biciclistul a fost transportat în stare gravă la Spitalul din Baraolt. Ulterior a fost solicitată transportarea lui, cu un elicopter, la spitalul din Târgu Mureș, însă acesta a decedat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiști le recomandă bicicliștilor să se asigure temeinic înainte de a efectua viraje sau de a schimba direcția de mers și să semnalizeze intenția lor, pentru a fi observați din timp de către ceilalți participanți la trafic.

Șoferilor le recomandăm să circule cu prudență și să sporească atenția atunci când observă bicicliști în trafic. Este indicat să nu vă bazați doar pe prudența celorlalți, ci să încercați să anticipați eventualele pericole, astfel încât să nu fiți luați prin surprindere de o manevră neașteptată.

(IPJ Covasna)

 

Teme articol: poliţie accidente
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.