ACTUALITATE 28 august 2017

Accident mortal între Sfântu Gheorghe şi Reci

de Covasna Media | 2357 vizualizări

Un tânăr care conducea o căruţă nesemnalizată corespunzător și-a pierdut viața

Vineri seară, 25 august 2017, în jurul orei 23:00, pe DN 13 E între Sfântu Gheorghe și intersecția cu DN 11 de la Reci, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un atelaj cu tracțiune animală și două autoturisme.

Din cercetările efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului, s-a stabilit că șoferul unui autoturism a lovit un atelaj cu tracțiune animală care circula fără a fi semnalizat corespunzător pentru circulația pe timp de noapte. În urma impactului autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani a ieșit în afara părții carosabile. La scurt timp, un alt autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, care nu a mai putut evita coliziunea, a lovit atelajul rămas pe carosabil.

În urma acestui eveniment cel care conducea atelajul, un tânăr de 21 de ani, și-a pierdut viața. Conducătorii auto au fost testați cu etilotestul, rezultatele fiind, în ambele cazuri, negative. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Polițiștii le reamintesc cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare privind circulația pe drumurile publice, vehiculele cu tracțiune animală trebuie să fie dotate în faţă cu două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare albă, iar în spate cu două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare roşie, omologate, montate cât mai aproape de marginile exterioare ale vehiculului.

Pe timpul nopţii sau în alte condiții în care vizibilitatea este redusă, vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat în plus, în partea laterală stânga, cu cel puţin o lumină de culoare albă sau galbenă, situată mai sus de nivelul roţilor.

De asemenea, conducătorul vehiculului cu tracţiune animală trebuie să aplice pe harnaşamentul animalului trăgător materiale reflectorizante pentru ca acesta să fie observat cu uşurinţă de către ceilalţi participanţi la trafic.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.