ACTUALITATE 19 septembrie 2013

Accident între Covasna și Comandău

de Székely Emőke | 102 vizualizări

Miercuri dimineața polițiștii au fost anunțați despre faptul că între Covasna și Comandău s-a produs un accident de circulație cu o victimă. Ajunși la fața locului oamenii legii au stabilit că un șofer, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Covasna spre Comandău, în momentul efectuării unui viraj într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a pătruns pe contrasesns şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar. În urma impactului șoferul care a provocat accidentul a suferit leziuni ce au necesitat transportarea acestuia la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Totodată acestora li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Comandău se poate ajunge doar pe drumuri forestiere

În urma ploilor abundente de la începutul săptămânii, drumul dintre Covasna și Comandău a fost avariat. Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin, a declarat că drumul prezintă pericol de accidente, motiv pentru care a fost închis circulației.

Inițial circulația a fost doar îngreunată de surparea unei porțiuni din drum, apoi a urmat restricționarea circulației pentru autovehiculele de mare tonaj, urmând ca într-un final drumul să fie închis în totalitate circulației.

Momentan cei care doresc să ajungă la Comandău sunt sfătuiți să circule pe una dintre cele două rute ocolitoare, și anume: autovehiculele cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone, pe ruta Păpăuţi – Comandău, autovehiculele cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, pe ruta Întorsura Buzăului – Zăbrătău – Comandău.

Managerul județului Covasna, Kovács Ödön, spune că au început reabilitarea drumului afectat. „Sperăm ca până la sfârșitul săptămânii drumul să poată fi circulat din nou” – a spus managerul județului. Banii necesari – 50.000 de lei au fost alocați pentru acest scop din rezerva de urgență a Consiliului Județean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.