ACTUALITATE 28 mai 2013

Abuzul sexual nu este un fenomen în Covasna

de Székely Emőke | 66 vizualizări

abuz sexual

În ultimele zile la IPJ Covasna au fost semnalate două cazuri de act sexual cu un minor, însă oficialii poliției județene spun că acest fapt penal nu este un fenomen în județ.

În primul caz înregistrat în luna mai polițiștii au fost anunțați că o tânără din Târgu Secuiesc a născut când era încă minoră. Polițiștii au identificat tatăl copilului, un bărbat de 23 de ani, și îl cercetează pentru relații sexuale întreținute cu un minor.

În cel de-al doilea caz, polițiștii de la Vâlcele au fost anunțați de o mamă din Hetea care le-a povestit că fiica ei în vârstă de 16 ani a fost forțată să întrețină relații sexuale cu un localnic în vârstă de 19 ani. În urma cercetărilor polițiștii au stabilit faptul că nici fata nu este „ușă de biserică”, aceasta întreținând relații sexuale de bună voie.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Diana Lolu, spune că acest tip de infracțiune nu este des întâlnit în județul Covasna, în 2011 s-au înregistrat 9, iar în 2012 doar 5 asemenea cazuri.

În timp ce Poliția spune că nu vorbim de un fenomen, reprezentanții Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe trag un semnal de alarmă și spun că numărul copiilor aduși pe lume de minori este mare. Anul trecut la Sfântu Gheorghe au născut 83 de minore, cele mai multe aveau între 17 și 18 ani, dar au fost și cazuri în care copii au adus pe lume alți copii. Directorul medical al spitalului, Antal Álmos, spune că în 80% dintre cazuri sarcinile sunt nesupravegheate de medici şi prezintă situaţii de risc. Antal a mai spus că majoritatea minorelor provin din comunităţile de romi şi au o condiţie fizică precară, fiind slabe şi anemice.

Conducerea Spitalului a decis să semnaleze organelor de ordine şi Direcţiei pentru Protecţia Copilului apariţia cazurilor de acest gen, considerând că trebuie luate măsuri împotriva persoanelor care corup sexual minorii.

Poliţiştii spun că legal pot fi trase la răspundere doar persoanele care au avut relaţii intime cu minori sub 14 ani şi în cazurile în care actul s-a consumat fără consimţământ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.