ACTUALITATE 24 februarie 2016

Abonamentele anuale de parcare se plătesc până în 31 martie

de Iulia Drăghici - Taraș | 693 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au decis în şedinţa extraordinară de miercuri că termenul de achitare a abonamentelor din parcările de reşedinţă pentru anul 2016 este 31 martie.

„Este adevărat că am mai modificat încă o dată termenul pentru achitarea abonamentului de parcare, dar 140 de oameni, care nu au achitat din cauza interpretării eronate a prevederilor regulamentului, au solicitat decalarea termenului limită. Pentru că nu vrem să avem neplăceri şi nici interesul oraşului nostru nu este ca locurile de parcare pe care cetăţenii le-au câştigat prin licitaţie să rămână nefolosite, am stabilit data de 31 martie data limită pentru achitarea abonamentelor de parcare”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Sztakics Éva.

Consilierul local Mădălin Guruianu a subliniat faptul că i se pare impardonabilă situaţia în care preţul abonamentului anual este acelaşi şi pentru cei care îl cumpără în luna ianuarie şi pentru cei care îl cumpără în luna martie. „În momentul în care un client nou îşi achiziţionează un astfel de abonament, indiferent dacă îl ia în ianuarie, februarie sau martie, acesta va plăti aceeaşi sumă. Nu este corect ca un om să plătească aceeaşi sumă până la sfârşitul anului şi nu până la împlinirea celor 12 luni”, a spus acesta.

Răspunsul a venit de la Sztakics Éva, care a precizat: „Sunt două tipuri de abonamente pe care le-am stabilit: cel lunar sau cel anual. Proiectul de hotărâre nu există pentru două sau trei luni, ci doar pentru variantele menţionate anterior. Putem să acţionăm doar în baza proiectului aprobat. Acest lucru ar fi trebuit să îl discutăm când am votat proiectul de hotărâre pentru aceste taxe şi impozite locale, respectiv pentru locurile de parcare aprobate. Concluzia este că fiecare poate să îşi calculeze care tip de abonament îl avantajează”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.