ACTUALITATE 23 ianuarie 2013

A murit Dani Kinga

de Székely Emőke | 688 vizualizări

Organismul sportivei nu a mai răspuns la tratamentul împotriva cancerului

În ciuda mobilizării exemplare, sportiva și profesoara de sport Dani Kinga a încetat din viață marți seara după o perioadă lungă în care a luptat cu cancerul. Prietenii ei spun că Kinga nu a mai primit tratament în acest an pentru că trupul nu a răspuns la medicație.

Un oraș întreg s-a mobilizat la aflarea veștii că sportiva are nevoie de ajutor. Mai multe organizații non guvernamentale au organizat acțiuni de strângere de fonduri, conducerea cluburilor de baschet și de futsal din Sfântu Gheorghe au organizat licitații în speranța că o pot salva pe sportivă. Organismul profesoarei însă nu a răspuns la tratament, iar aceasta a încetat din viaţă marți seara.

Dani Kinga a fost diagnosticată cu melanom la începutul anului 2010 şi a hotărât să se lupte cu boala. După o primă etapă de tratament simptomele bolii au dispărut, dar au revenit în mai 2012.

Dani Kinga s-a născut pe 25 noiembrie 1974 în Covasna, dar a crescut în Sfântu Gheorghe. A învățat la Liceul Teoretic „Székely Mikó”, iar după bacalaureat a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „George Barițiu” din Brașov. A terminat facultatea în 1997, iar doi ani mai târziu și-a dat licența la Academia Națională de Educație Fizică și Sport din București, specializarea înot. Și-a început cariera de profesor de sport la Grupul Școlar Economic din Sfântu Gheorghe, iar din anul 1999 a predat la Şcoala Generală de la Vâlcele. Este cunoscută și recunoscută pentru activitatea sa atât ca profesor, cât și ca instructor de înot la Piscina din Sfântu Gheorghe.

Sportiva Dani Kinga și-a încercat șansele în mai multe discipline. Fie că vorbim de înot, schi sau atletism, ea a fost prezentă la multe competiții. Pe vremea junioratului a câștigat mai multe medalii la diferite concursuri de triatlon. A parcurs distanța de triatlon lung, numit și Iron Man (3.800 m înot, 180 km ciclism, 42,195 km alergare), și a câștigat supermaratonul Arad-Békéscsaba la categoria ei de vârstă, dar și în echipă. A fost campioană națională la schi alpin atât la individual cât și cu echipa.

Înmormântarea sportivei va avea loc vineri, 25 ianuarie, la ora 14 la Casa mortuară din Simeria.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.