ACTUALITATE 5 septembrie 2013

A început prima ediţie PulzArt!

de Monica Vrânceanu | 87 vizualizări

Festivalul de Arte Contemporane are loc până duminică, la Sfântu Gheorghe

Joi după amiază a avut loc deschiderea oficială a Festivalului de Arte Contemporane PulzArt, în Parcul Central din Sfântu Gheorghe.

PulzArt a fost deschis de către viceprimarul Sztakics Éva, care în cuvântul adresat publicului (discurs rostit doar în limba maghiară, n.r.) a vorbit despre importanța dinamicii culturale într-un oraș precum Sfântu Gheorghe.

Suntem un oraș mic, dar care vrea să arate că și în aceste spații se poate face artă, pot exista discuții, schimburi de idei. Vrem să ne aducem tinerii acasă – pe cei plecați în țară sau în străinătate la studii, iar pentru asta trebuie să-i atragem cu ceva. Iar Sfântu Gheorghe trebuie să aibă viață nu doar o singură dată pe an, de Zilele Orașului ori la cele câteva târguri, ci mereu – de asta creăm evenimente precum PulzArt sau Chocofest, care vor umple zilele acestui început de toamnă”, a spus Sztakics Éva.

Festivalul a fost deschis cu vernisajul Expoziției de grup „Text în spațiul public”, o expoziție cu valoare simbolică, iar la deschidere au participat câteva zeci de persoane.

Printre invitații PulzArt se numără doi dintre cei mai marcanți violoniști ai Europei de Est: Alexandru Tomescu – cu o vioară Stradivarius și Lajko Felix din Serbia. Scriitorii Filip și Matei Florian vor veni și ei la Sfântu Gheorghe, cei doi frați autori fiind cunoscuți aici mai ales prin prisma faptului că volumul acestora, „Băiuțeii”, a fost dăruit în luna iunie absolvenților de clasa a 11-a și a 12-a din Sfântu Gheorghe printr-un program al Primăriei și Bibliotecii.

Prima ediție PulzArt se va axa pe muzică și literatură – 2013 fiind „Anul sunetului şi al cuvântului la Sfântu Gheorghe”, muzica şi literatura vor avea roluri importante în Festival, chiar dacă aici îşi vor găsi locul şi producţii teatrale sau expoziţii de artă vizuală. Bugetul Festivalului, care durează între 5 și 8 septembrie, este de 120.000 de lei, suma venind o parte de la bugetul local şi o altă parte din vânzarea biletelor la evenimente şi prin accesarea unor proiecte.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.