ACTUALITATE 20 mai 2020

A fost începută cea mai amplă dezvoltare a infrastructurii în Zona Baraolt

de Covasna Media | 1919 vizualizări

Luni, 18 mai, au fost demarate lucrările de modernizare pentru drumul județean care leagă Malnaş  Băi prin Baraolt de podul de la Augustin. După predarea amplasamentului au fost deja închise centura ocolitoare a Baraoltului și o porțiune din DJ 131B, de la podul din Augustin până la intersecția cu monumentul 1848, cunoscut sub numele monumentul de la Véczer.

„Investiția începută acum este cea mai amplă lucrare a Programului de Modernizare din Zona Baraolt. Reabilitarea drumului judeţean "Interjud Covasna - Braşov" de la DN 12 la DN 13 în județul Covasna se desfășoară pe tronsonul dintre Malnaş Băi – Micfalău – Bățanii Mari – Biborțeni – Baraolt – podul de la Augustin, fiind finanțată din fonduri europene și surse proprii, valoarea lucrărilor ridicându-se la 75 de milioane de lei. Lucrarea presupune nu doar construcția unui tronson de drum asfaltat de 33 km, dar și reconstruirea a 15 poduri, realizarea a 29 de kilometri de șanț trapezoidal în pământ, 9 kilometri de șanț cu rigolă, 6 kilometri parapet de protecție, plus realizarea a 8 kilometri de trotuare pietonale, plus  117 canale de scurgere și modernizarea a trei treceri la nivel cu calea ferată” – a subliniat președintele Consiliul Județean Covasna, Tamás Sándor, la predarea amplasamentului. După cum se știe, lucrările de reabilitare a drumului judeţean „Interjud Covasna – Braşov” continuă în județul Brașov, pe tronsonul podul de la Augustin – Augustin – Ormeniș – Apața – Măieruş – DN13.

În aceeași ordine de idei, președintele CJ Covasna a arătat că în următorii 2-3 ani, rețeaua de drumuri a regiunii va fi complet reînnoită, deoarece pe lângă acest tronson, tot din fonduri UE, va fi reconstruit și drumul județean Baraolt – Tălișoara – Vârghiș – limita județului Harghita, fiind vorba de un tronson de 17 de km, pentru care a fost demarată procedura de achiziție publică. Din finanțările primite din PNDL va fi refăcut podul peste pârâul Aita, iar din fonduri proprii ale județului se vor asfalta restul drumurilor județene, a mai spus Tamás Sándor, subliniind că obiectivele de dezvoltare au fost stabilite separat pentru fiecare micoregiune, în zona Baraolt fiind importantă o deschidere atât către Brașov, cât și spre zona Odorheiu Secuiesc.

La rândul său, primarul orașului Baraolt, Lázár Kiss Barna, consideră că după terminarea reabilitării drumurilor interjudețene va crește considerabil nu numai potențialul din domeniul turismului ci zona va deveni atractivă și pentru investitori.

Reabilitarea drumului județean dintre Malnaş Băi – Baraolt – podul de la Augustin este realizată de firma brașoveană Morani Group, circulația fiind deja închisă pe centura ocolitoare a Baraoltului și o porțiune din Dj 131B, de la podul din Augustin până la intersecția cu monumentul 1848, iar lucrările sunt începute pe acest tronson de 33 de km.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Foto: Kocsis B. János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.