ACTUALITATE 3 decembrie 2020

Încă un pas înainte pentru centura ocolitoare din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2791 vizualizări

A fost demarată procedura de achiziție a proiectării și execuției 

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a spus miercuri, 2 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a publicat pe SICAP licitația deschisă pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe.

Autoritățile locale au precizat că data limită pentru depunerea ofertelor este 16 februarie 2021, iar valoarea totală a lucrărilor este de 320,25 milioane de lei. 

În vara acestui an, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect de 11,5 kilometri. Autoritățile locale precizează că viitoarea centură ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe se va desprinde din DN12 înainte de Coșeni, pe partea dreaptă a drumului național, va continua până la intersectarea cu DJ103B prin care se va asigura accesul către Ozun, apoi până la intersectarea cu DN13E prin care se va asigura accesul către Târgu Secuiesc, Covasna și către Parcul Industrial din Câmpul Frumos. Aceasta se va finaliza prin întoarcerea în DN12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, după zona Arenei Sepsi.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare și trebuie să fie finalizat, așadar, până la sfârșitul anului 2023. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.