ACTUALITATE 2 mai 2011

800 de hectare de pădure afectate de furtuna din aprilie

de Monica Vrânceanu | 79 vizualizări

Pagubele provocate de vântul puternic care a însoţit ninsorile de la începutul lunii trecute în judeţul Covasna continuă să apară şi acum, ele fiind semnalate Prefecturii Covasna de către primarul comunei Zagon, Kis Jozsef.

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat că primarul Kis a informat Prefectura cu privire la faptul că o pădure tânără a fost doborâtă pe o suprafaţă de aproximativ 800 de hectare, pe teritoriul administrativ al comunelor Zagon, Sita Buzăului şi Barcani.

„După primele estimări, cantitatea de masă lemnoasă doborâtă este de 10-15 mii de metri cubi. Paguba a fost observată de un localnic, terenul fiind într-o zonă izolată, neaccesibil după ninsorile de acum două săptămâni. Ar fi de dorit să se facă o estimare corectă şi profesională a pagubelor şi să se înceapă cât de curând exploatarea masei lemnoase pentru a evita o eventuală contaminare a terenurilor învecinate cu insecte şi ciuperci xilofage”, a declarat prefectul, arătând că Prefectura va sprijini aceste acţiuni.

Vântul puternic şi ninsorile de la începutul lunii aprilie au afectat nu doar pădurile din judeţ ci şi drumurile şi reţelele electrice, atunci mai multe zone rămânând fără alimentare cu energie electrică ore şi chiar zile în şir.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.