ACTUALITATE 6 februarie 2018

8 permise de conducere reţinute de poliţiştii covăsneni în weekend

de Covasna Media | 630 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat pentru reducerea riscului rutier și menținerea siguranței circulației pe drumurile publice. Acțiunile polițiștilor din acest weekend s-au axat pe prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei, sau al conducerii sub influența băutulilor alcoolice.

Astfel, în perioada 2-4 februarie a.c. au fost constatate 156 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni. Dintre acestea, 107 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Pentru abateri în trafic au fost reținute 8 permise de conducere, două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar unul pentru depășirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 km/h.

Tot în această perioadă au fost constatate mai multe infracțiuni la regimul rutier.

La Valea Crișului, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 32 de ani, iar în urma verificărilor s-a stabilit că autorizația provizorie de circulație pentru autovehiculul în cauză avea valabilitatea expirată. În consecință a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Polițiștii din Baraolt au identificat un bărbat de 43 de ani care conducea un autoturism, deși nu avea permis de conducere. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru conducere fără permis.

Sâmbătă seară, polițiștii din Bixad au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu avea permis pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta este cercetat în continuare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Întorsura Buzăului, au oprit, la intersecția DN 13 cu DJ 121A, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani. Acesta emana halenă alcoolică, însă din cauza stării de ebrietate nu a putut fi testat cu etilotestul. Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii îmbibației alcoolice, iar în funcție de rezultat urmează a se face și încadrarea juridică a faptei.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție, Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.