ACTUALITATE 19 februarie 2009

60.000.000 de euro la Vârghiş

de Covasna Media | 878 vizualizări
Proiectul va cuprinde un hotel, centru de tineret, zonă de shopping şi locuinţe.

Câţiva investitori austrieci intenţionează să investească în următorii cinci ani în judeţul Covasna 60 de milioane de euro, prin implementarea unui proiect de proporţii – Riverside - care va cuprinde un hotel, centru de tineret, zonă de shopping şi locuinţe. Reprezentantul investitorilor, austriacul Ernst Pebal, managerul firmei Transilvanian Business Developement S.R.L, spune că a identificat lângă comuna covăsneană Vârghiş spaţiul adecvat pentru investiţie, iar aceasta va fi demarată în primăvara viitoare. Ernst Pebel a precizat că

Proiectul va cuprinde un hotel, centru de tineret, zonă de shopping şi locuinţe.

Câţiva investitori austrieci intenţionează să investească în următorii cinci ani în judeţul Covasna 60 de milioane de euro, prin implementarea unui proiect de proporţii – Riverside - care va cuprinde un hotel, centru de tineret, zonă de shopping şi locuinţe.

Reprezentantul investitorilor, austriacul Ernst Pebal, managerul firmei Transilvanian Business Developement S.R.L, spune că a identificat lângă comuna covăsneană Vârghiş spaţiul adecvat pentru investiţie, iar aceasta va fi demarată în primăvara viitoare. Ernst Pebel a precizat că proiectul Riverside cuprinde un hotel de trei stele, cu 160 de camere, centru spa şi wellness, bazin de înot, cafe bar şi săli de conferinţe, un centru de tineret cu centru de fitness, terenuri de fotbal, handbal sau volei, precum şi o zonă specială cu diferite magazine pentru shopping.

Teren de golf unic în ţară

Totodată, încă se mai caută câţiva investitori pentru un teren de golf care ar urma să fie amenajat în apropiere de complexul Riverside, pe o suprafaţă de aproximativ o sută de hectare. Terenul ar fi unul de lux, cu 18 găuri, şi care dacă s-ar amenaja ar fi unic în ţară.

Partea de locuinţe, hotel şi Centre va fi concepută pe o suprafaţă de 33 de hectare, urmând ca apartamentele să poată fi ulterior cumpărate la preţul pieţei.

Construcţia propriu-zisă urmează a fi demarată primăvara viitoare, după ce în acest an vor fi rezolvate toate chestiunile care ţin de birocraţie, pregătirea locaţiei şi a punctelor de lucru. Dorinţa investitorilor este de a atrage cât mai mulţi turişti prin acest proiect, atât din ţară cât şi din străinătate. Unul dintre avantajele pe care omul de afaceri le-a luat în considerare atunci când a ales locaţia pentru proiectul Riverside a fost şi aeroportul care se construieşte la Braşov şi care va fi al doilea ca dimensiune din ţară, precum şi faptul că judeţul Covasna se află în inima ţării şi oferă numeroase frumuseţi naturale.

Investiţia este una extrem de importantă atât pentru judeţ cât şi pentru regiune, odată realizat proiectul urmând a atrage după sine şi alte investiţii similare în turism şi imobiliare. Pebal a subliniat că vrea ca proiectul să se realizeze rapid şi corect, totul va fi la standarde europene şi speră să amortizeze investiţia în 12 ani. Proiectul turistic Riverside va asigura în primă fază câteva sute de locuri de muncă, pe perioada construcţiei, iar ulterior va avea în jur de 100 de angajaţi.

Ana Sidon

Teme articol: TURISM investitie Vârghiş
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Marco Biela, 22 februarie 2009
Avem atatea proiecte ca nu stim cu care sa incepem. Deocamdata suntem ocupati pana peste cap cu megaproiectul "Autonomia".
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.