ACTUALITATE 30 august 2016

6 din cele 314 unităţi de învăţământ covăsnene nu au primit autorizaţii sanitare

de Iulia Drăghici - Taraș | 294 vizualizări

314 unităţi de învăţământ se pregătesc, la nivelul judeţului Covasna, pentru începutul noului an şcolar, care va avea loc în 12 septembrie. Dintre acestea, potrivit inspectorului şcolar general, 6 şcoli şi grădiniţe nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare pentru lipsa apei potabile.

„Conform datelor transmise de către unităţile de învăţământ şi centralizate a reieşit că din aceste unităţi, 6 şcoli şi grădiniţe nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare. Unele dintre acestea sunt şi de anul trecut şi de acum doi ani. Nu s-a rezolvat situaţia apei potabile”, a declarat inspectorul şcolar general Kiss Imre, marţi, într-o conferinţă de presă.

Printre şcolile care nu au primit autorizarea se numără Grădiniţa din Belin, unitatea din Racoşul de Sus şi cele din Micloşoara, Moacşa, Estelnic şi Tinoasa.

„Am să sugerez la aceste unităţi de învăţământ achiziţionarea de dozatoare de apă. Poate Primăriile vor reuşi să le pună în funcţiune pentru că sunt unităţi mici, nu sunt mulţi copii”, a mai spus Kiss Imre.

Investiţii de peste un milion de lei

Potrivit inspectorului, restul şcolilor sunt pregătite pentru noul an şcolar. Până la data de 15 august s-au efectuat reparaţii în valoare de peste un milion de lei la 209 unităţi. „Consiliile locale au alocat 934.000 de lei, iar 67.000 de lei sunt bani proveniţi din veniturile unităţilor”, a explicat Kiss Imre, precizând: „Mai sunt programate lucrări în valoare de 1,4 milioane de lei. Situaţia lucrărilor poate fi verificată abia prin luna decembrie”.

În total, reparaţiile din acest an la şcolile din judeţ vor ajunge la 2,5 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.