ACTUALITATE 14 iulie 2011

6.000 de covăsneni au solicitat cetăţenie maghiară

de Mediafax | 35 vizualizări
Cel mai vârstnic dintre ei are 101 ani Cel mai vârstnic covăsnean a cărui cerere pentru obţinerea cetăţeniei ungare a fost finalizată are 96 de ani şi este din municipiul Sfântu Gheorghe, însă, recent, o femeie în vârstă de 101 ani, din zona Baraolt, şi-a exprimat dorinţa de a primi şi ea cetăţenia statului vecin. Conducătorul "Centrului pentru Democraţie" din Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, a declarat că la acest centru au fost finalizate până în prezent circa 3.000 de dosare cu privire la obţinerea cetăţeniei ungare.

Cel mai vârstnic dintre ei are 101 ani

Cel mai vârstnic covăsnean a cărui cerere pentru obţinerea cetăţeniei ungare a fost

http://cialis24hour-pharmacy.com/blackcialis.htmlnexium over the counterPristiq genericlexapro reviews
finalizată are 96 de ani şi este din municipiul Sfântu Gheorghe, însă, recent, o femeie în vârstă de 101 ani, din zona Baraolt, şi-a exprimat dorinţa de a primi şi ea cetăţenia statului vecin.

Conducătorul "Centrului pentru Democraţie" din Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, a declarat că la acest centru au fost finalizate până în prezent circa 3.000 de dosare cu privire la obţinerea cetăţeniei ungare.

Nemes Elod a explicat că, în cursul lunii iunie, aproximativ o sută de persoane s-au prezentat, zilnic, la biroul din Sfântu Gheorghe pentru consiliere cu privire la actele şi demersurile necesare pentru obţinerea cetăţeniei ungare.

De asemenea, el a precizat că, de la începutul anului, la cele patru "centre pentru democraţie" din judeţul Covasna (din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna), au fost încheiate, în total, aproximativ 6.000 de dosare.

Potrivit lui Nemes, cel mai vârstnic covăsnean a cărui cerere pentru a obţine cetăţenia ungară a fost deja finalizată are 96 de ani şi este din municipiul Sfântu Gheorghe.

Totodată, reprezentanţii "Centrului pentru Democraţie" din Baraolt au menţionat că o femeie în vârstă de 101 ani, din localitatea Filia, şi-a exprimat recent dorinţa de a obţine cetăţenia ungară.

Legea privind acordarea dublei cetăţenii maghiarilor din afara graniţelor a fost aprobată anul trecut de Parlamentul de la Budapesta, ea fiind aplicabilă unui număr de aproximativ de 3,5 milioane de maghiari ce trăiesc în statele vecine Republicii Ungare.

Potrivit acesteia, etnicii maghiari care vor să obţină dubla cetăţenie trebuie să demonstreze că au origini maghiare şi că pot vorbi limba maghiară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.