ACTUALITATE 23 aprilie 2017

50 de ani de la trecerea în neființă a mitropolitului Nicolae Colan

de Iulia Drăghici - Taraș | 2573 vizualizări

Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe organizează în 25 aprilie a.c., de la ora 16, la sediul centrului, Colocviul cu tema „50 de ani, de la nașterea în viața cea veșnică a mitropolitului Nicolae Colan”.

Bustul Nicolae Colan din Sf Gheorghe (Scoala Gen N Colan)Evenimentul vine ca urmare a faptului că în 15 aprilie 2017 se împlinesc 50 de ani de la trecerea la cele veșnice a mitropolitului Nicolae Colan, ierarh cărturar, membru al Academiei Române, născut la 28 noiembrie 1893, la Araci, în comuna Vâlcele, jud. Covasna.

La acțiune vor lua parte Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, prof. dr. Alexandru Surdu, Școala Gimnazială „Jancsó Benedek” din Ghelința, dr. Ioan Lăcătușu, prof. Vasile Stancu, pr. prof. dr. Vasile Olteanu, director al Muzeului „Prima Școală Românească” din Șcheii Brașovului, pr. protopop Ioan Bercu, Protopopiatul Sfântu Gheorghe și Erich-Mihail Broanăr.

Toți invitații vor susține cuvântări în care vor detalia aspecte ce țin de viața și aportul mitropolitului Nicolae Colan la dezvoltarea societății românești.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.