ACTUALITATE 5 august 2013

50.000 de lei pentru intabularea pășunii și pădurilor de la Întorsura Buzăului

de Monica Vrânceanu | 85 vizualizări

Primăria Întorsura Buzăului va cheltui 50.000 de lei pentru plata unor măsurători și întocmirea documentațiilor necesare intabulării terenurilor și pădurilor comunale. Decizia a fost luată după ce pășunea comunală a zonei a fost intabulată în mod abuziv de cei din comuna brașoveană Vama Buzăului, fără ca autoritățile întorsurene să știe ceva de acest lucru.

Primarul orașului, Leca Băncilă, susține că cei din Vama Buzăului au intabulat 1.000 de hectare de teren – pășunea orașului, fără a avea toate documentele necesare și niciun drept în acest sens, deoarece terenul, denumit Piatra cu Var, a fost dat întorsurenilor în anii 1923 și 1932.

„Cei din Vama Buzăului au aplicat pentru subvențiile de pășunat pentru terenul dat orașului nostru, la un  moment dat. Nu am zis nimic la acea dată, faptul era consumat. Au luat subvenția și folosindu-se de diverse acte, l-au și intabulat. Nu e corect, nu am știut nimic și va trebui să facem ceva, că nu ne permitem să pierdem 1.000 de hectare de teren. În acest sens, am angajat o firmă care să facă măsurătorile, avem alte documente și vom merge în instanță, căci vorbim de un litigiu”, a spus Leca Băncilă.

Potrivit acestuia, orașul trebuie să cheltuiască acum 50.000 de lei pe măsurători, însă cu această ocazie se vor intabula și alte terenuri, inclusiv pădurile de pe domeniul public, pentru a nu mai exista surprize pe viitor. Leca Băncilă a mai spus că o asemenea cheltuială chiar nu era oportună acum pentru oraș, în condițiile în care autoritățile locale vor trebui să contribuie serios la proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a rețelei de apă și canalizare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 11 august 2013
Eu nu cred ca dl. primar a zis asa ceva! (ca cheltuiala nu este oportună) Sânt convins ca de la vămăseni şi-a luat doar sotia si nu altceva! Este greu de facut aceasta cheltuiala, dar este extrem citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.