ACTUALITATE 18 aprilie 2020

5 recomandări ale autorităților pentru petrecerea de Paște 2020

de Iulia Drăghici - Taraș | 1631 vizualizări

Instituția Prefectului – Județul Covasna a transmis vineri că face apel în continuare la locuitorii județului pentru a respecta prevederile ordonanțelor militare date până în prezent și a tuturor prevederilor actelor normative emise pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

„Dacă mergeți la cumpărături, vă rugăm să evitați spațiile aglomerate, să purtați mască și mănuși și să evitați pe cât posibil interacțiunea cu alte persoane. Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială trebuie respectate pe deplin”, spun autoritățile județene. 

Și pentru petrecerea sărbătorilor, cetățenii județului sunt rugați să respecte următoarele recomandări:

  1. petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit;
  2. evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;
  3. nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;
  4. și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;
  5. se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

Totodată, autoritățile au informat și că „forțele de ordine publică, constituite din polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe nu se vor relaxa în această perioadă. Ei vor fi zilnic la datorie în aceste zile de sărbătoare, la fel ca angajații tuturor autorităților cu care colaborăm”.

Sursa foto: prahovaeconomica.eu. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.