ACTUALITATE Acum 2 zile, 1 ora

5 idei de la prima ediție a StartUp Growth Conference: lecții de la liderii industriei

de Daniela Luca | 697 vizualizări

Prima ediție a StartUp Growth Conference, organizată de StartUp HUB la Panorama Boutique Hotel, pe 4 septembrie, a reunit peste 300 de participanți dornici să descopere cele mai noi tendințe și strategii în domeniul startup-urilor. Întâlnirea a fost un prilej de a învăța de la experții în afaceri despre cum să navighezi în ecosistemul startup-urilor și să accesezi resursele esențiale pentru succes. Iată cinci idei cheie discutate în cadrul conferinței, care pot transforma viziunea și strategia antreprenorilor în 2024.

1. „Antreprenorii sunt adevărați creatori de valoare, care îndrăznesc să riște acolo unde alții nu o fac și astfel modelează viitorul”

Evenimentul de miercuri a reafirmat angajamentul StartUp HUB de a construi o comunitate în care antreprenorii lucrează împreună pentru a genera valori care stimulează dezvoltarea regiunii. Grüman Róbert, co-fondatorul și directorul executiv StartUp HUB, a spus, în deschiderea evenimentului, că antreprenorii sunt oamenii care își asumă riscuri curajoase și care acționează în timp ce alții se retrag.  

„Antreprenorii sunt adevărați creatori de valoare, care îndrăznesc să riște acolo unde alții nu o fac și astfel modelează viitorul. Dezvoltarea regiunii noastre se datorează pasiunii și perseverenței antreprenorilor. Este în interesul nostru comun ca această cale să fie apreciată și cât mai mulți să aleagă acest drum plin de provocări”, a spus Grüman Róbert.

2. „Antreprenorul trebuie să facă mai mult decât să vorbească”

Bagoly Miklós, președintele ASIMCOV, a subliniat importanța acțiunii concrete în antreprenoriat și a subliniat că „antreprenorul trebuie să facă mai mult decât să vorbească”. Potrivit acestuia, succesul în lumea afacerilor nu se bazează doar pe idei și planuri, ci pe capacitatea de a transforma aceste idei în realitate prin acțiuni decisive și strategice.

„Cel mai important este să aveți o idee, o idee pe care ați putea să începeți să o transformați în realitate și dacă nu ați primi niciun fel de finanțare. În cazul în care vă sprijinim și cu finanțare, aveți șanse și mai mari de succes. Vă garantăm un cadru în care să nu faceți nicio greșeală în pornirea și derularea acestei afaceri”, a mai spus, în cadrul conferinței, Bagoly Miklós.

3. „Nu e voie să te bazezi doar pe bani”

Klárik Attila, directorul Fundației LAM, a punctat că banii nu sunt scopul în sine, ci un instrument esențial care facilitează dezvoltarea unei afaceri. Deși sumele oferite pentru începerea unui start-up pot părea considerabile, acestea reprezintă doar o parte mică din resursele necesare pentru a construi o afacere sustenabilă. Această idee a fost întărită și de Paul Băbuș, partener la firma de avocatură Law of Tech.

„Nu e voie să vă bazați doar pe bani. Nu banii sunt cei mai importanți, ci sunt doar un mijloc pentru a derula afacerea. Noi putem oferi 100.000 de euro pentru înființarea unui start-up. Dacă ne uităm, acești bani sunt un mijloc din care putem oferi salarii pentru 6-7 persoane timp de doi ani și să acoperim alte câteva cheltuieli. Atât. Deci e nevoie de viziune pe termen lung”, a spus Klárik Attila.

4. „Antreprenoriatul internațional este foarte vast și foarte bogat”

Deși comunitățile locale pot avea resurse și tradiții valoroase, este esențial ca antreprenorii să se deschidă către experiențele și cunoștințele internaționale pentru a-și extinde orizonturile și a-și îmbunătăți abilitățile, a spus Bihari Béla, vicepreședintele clusterului IT Plusz.

El a punctat că lumea este mult mai mare și mai diversificată decât credem, iar antreprenoriatul internațional oferă oportunități și perspective pe care nu le putem găsi întotdeauna acasă.

„Trebuie să mergeți puțin și în străinătate, pentru că nu aici este centru Universului. Suntem foarte mici aici, iar lumea are o cultură foarte bogată. Antreprenoriatul internațional este foarte vast și foarte bogat. Trebuie să învățăm de la alții, mai buni ca noi, cum să negociem, cum să vorbim frumos, cum să facem prezentări. Trebuie să ne bazăm pe tradițiile noastre, dar în același timp să ne inspirăm din ideile lumii noi”, a spus, în fața celor 300 de persoane prezente la eveniment, Bihari Béla.

5. „Dacă tu crezi că nu poţi, ai dreptate. Dacă tu crezi că poţi, din nou, ai dreptate”

Luka Levente, co-proprietar al eMudding.ro, a împărtășit cu publicul detalii despre cum startup-ul său a atins primul obiectiv major și a realizat o cifră de afaceri de 1 milion de euro. El a vorbit despre cum mentalitatea poate influența succesul antreprenorial și a citat celebra afirmație a lui Henry Ford: „Dacă tu crezi că nu poţi, ai dreptate. Dacă tu crezi că poţi, din nou, ai dreptate”.

Luka Levente a mai spus că succesul în antreprenoriat nu se bazează doar pe resursele financiare sau pe abilități tehnice, ci și pe credința profundă în posibilitățile proprii. Conform acestuia, antreprenorii care cred în capacitatea lor de a reuși, pot depăși barierele mentale și pot realiza obiective care, la prima vedere, par imposibile.

Caravană StartUp Growth

Cei care nu au ajuns la conferința de miercuri trebuie să știe că săptămâna viitoare se va da startul Caravanei StartUp Growth. Specialiștii vor merge în mai multe orașe din țară, printre care Brașov, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Târgu Secuiesc, Odorheiul Secuiesc, pentru a împărtăși oportunitățile de startup-uri cu cei interesați. 

Detalii despre evenimentele următoare vor fi postate pe pagina de Facebook și Instagram StartUp HUB.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.