ACTUALITATE 8 iunie 2022

40 de întorsureni au donat marți sânge

de David Leonard Bularca | 745 vizualizări

Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe a fost prezent cu o echipă, marți, 7 iunie, la Întorsura Buzăului. Cetățenii din zonă au putut dona sânge între orele 8:00 – 13:00 și, în total, 40 de persoane au răspuns apelului. 

Numărul beneficiarilor direcți de pe urma acțiunii va fi de două-trei ori mai mare decât cei care au donat. 

„Teoretic se înmulțește (n. red.: numărul persoanelor care au donat) cu doi sau cu trei, în funcție de preferințele spitalelor. Deci noi separăm sângele. Dăm separat, pe componente. Plasmă separat, globule roșii separat, trombocite separat. Aici depinde de ce decide medicul prescriptor. Noi nu știm câți pacienți sunt ajutați. Nouă ni se comandă, de exemplu, globule roșii A Rh pozitiv. Nu știm dacă îi bagă și plasmă și trombocite”, a explicat, pentru redacția noastră, directorul Centrului de Transfuzii Covasna, Andy Rosin. 

În perioada următoare, urmează să mai aibă loc astfel de acțiuni în județ.

„Noi încercăm să facem cât mai des astfel de campanii. Ne-a dat puțin peste cap COVID-ul ăsta, dar teoretic vrem să facem cam două pe lună. E și județul foarte mic și nu prea poți să mergi foarte des în același loc”, a mai spus, în final, Andy Rosin. 

Întorsurenii au fost anunțați că vor putea dona sânge la ei în localitate încă de pe 19 mai. Toți cei care au răspuns apelului au primit tichete de masă în valoare de 66,99 lei și un set de analize de sânge.

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.