ACTUALITATE 26 februarie 2013

40 de familii trebuie mutate

de Székely Emőke | 522 vizualizări

Sing Sing va fi golit până la începutul verii

Șeful Direcției de Asistență Comunitară din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Tankó Vilmos, spune că până acum nu au întâmpinat greutăți în mutarea familiilor din blocul Sing Sing, însă greul abia acum începe. Momentan în blocul social din Ciucului se mai află 40 de familii care trebuie să plece, deși nu vor.

Familiile care au fost mutate în blocul social renovat de pe strada Lunca Oltului au fost alese pe baza unor studii de caz efectuate de un grup de specialiști. Este vorba de familii care au venituri și vor putea plăti chirie și utilități. Cei care au rămas însă în Sing Sing nu au niciun fel de venit, așadar situația lor este incertă. Potrivit spuselor lui Tankó Vilmos, persoanelor care se află momentan în Sing Sing nu le surâde ideea mutării în condițiile în care vor primi ajutor doar pe o perioadă de un an, după care vor fi nevoiți să se descurce pe cont propriu.

„Până acum nu a trebuit să dăm afară pe nimeni cu forța, nu am întâmpinat greutăți însemnate. Cazurile mai problematice însă încep de acum în acolo, pentru că vor trebui să plece acele familii care nu au venituri, așadar nu vor avea din ce să achite chiria” – a declarat Tankó.

Acesta a precizat că municipalitatea dorește ca până în vară Sing Sing să fie golit. Viceprimarul Tischler Ferenc a declarat în mai multe rânduri că blocul social este un pericol atât pentru cei care locuiesc în el, cât și pentru cei din jur, de aceea îl vor închide.

 

Teme articol: Sing Sing
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.