35 de localuri din județul Covasna, închise temporar de Protecția Consumatorilor în prima jumătate a anului
În județul Covasna, baruri, restaurante și alte unități de alimentație publică au fost închise temporar în 35 de cazuri în primele șase luni ale anului 2025, din cauza unor deficiențe care puneau în pericol sănătatea consumatorilor. Conform datelor oficiale, din cele 180 de controale efectuate de Protecția Consumatorilor Covasna în sectorul prestărilor de servicii, cel puțin 100 au vizat unități de alimentație publică.
Printre problemele identificate se numără igiena precară, urme de rozătoare și nerespectarea normelor de dezinfecție.
„Redeschiderea unităților se face doar de către comisarii noștri, pe baza solicitării în scris de către operatorul economic. În general, aceste unități sunt închise cam o zi, dar au fost situații în care a stat închis localul și două săptămâni pentru că nu s-au ocupat de problemă. Aceste închideri se dispun când se poate pune în pericol viața sau sănătatea consumatorului. Concret, vorbim de probleme de igienă, excremente de rozătoare, neefectuarea procedurilor de curățenie, de dezinfecție. Din cele 180 de acțiuni efectuate pe prestări servicii, cel puțin 100 au fost efectuate în unitățile de alimentație publică, adică în baruri și restaurante”, a declarat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, comisarului-șef adjunct Onica Csaba.
Foto arhivă