ACTUALITATE 30 iunie 2016

34 de tineri cu dizabilităţi locomotorii, în tabără la Vâlcele

de Iulia Drăghici - Taraș | 727 vizualizări

Tabăra Internaţională pentru tineri cu dizabilităţi locomotorii ajunge, în perioada 4-10 iulie, la ediţia cu numărul 14. Evenimentul, organizat de Serviciul de Ajutor Maltez în localitatea Vâlcele, reuneşte 34 de tineri cu dizabilităţi locomotorii însoţiţi de 58 de voluntari.

„Printre participanţi se află şi Călin, de 49 de ani, care a trăit toată viaţa într-un scaun cu rotile. El e prezent încă de la primele ediţii ale acestei tabere. Aici a văzut prima dată în viaţa lui un lac şi s-a dat prima oară cu o barcă. Excursiile cu căruţa, călăritul şi plimbările de unul singur prin pădurea din jurul taberei sunt câteva din activităţile sale favorite”, arată un comunicat de presă trimis de organizatori.

În ceea ce priveşte activităţile care vor avea loc în cadrul taberei, organizatorii precizează: „Călărit, activităţi meşteşugăreşti, karaoke, activităţi asistate de câini terapeuţi, activităţi sportive sunt doar câteva din momentele din program care îi aşteaptă pe participanţi de-a lungul celor 6 zile ale taberei. Pe lângă activităţile fizice, anul acesta tabăra pune accent şi pe jocuri de gândire, precum rebus, şah sau moară. Tinerii cu dizabilităţi sunt cazaţi în căsuţe împreună cu voluntarii, care îi asistă timp de o săptămână”.

Tabăra de anul acesta se va încheia sâmbătă, 9 iulie, cu un pelerinaj maltez la Şumuleu Ciuc, unde vor fi prezenţi şi alţi voluntari şi membri ai Serviciului de Ajutor Maltez în România.

În plus, vineri după-masă în tabără va avea loc şedinţa Asociaţiei Române a Ordinului de Malta la care vor participa preşedintele Serviciului de Ajutor Maltez în România, Dénes Mihály, şi noul secretar general al organizaţiei ales anul acesta, Tischler Ferenc, arată comunicatul de presă.

„Tabăra internaţională pentru tineri cu dizabilităţi locomotorii” este organizată de Secretariatul General al Serviciului de Ajutor Maltez în România, în strânsă colaborare cu filiala din Sfântu Gheorghe şi sucursala din Miercurea Ciuc.

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este o asociaţie non-profit cu sediul central la Cluj-Napoca, înfiinţată acum 25 de ani. Organizaţia are în prezent 17 filiale naţionale şi peste 1000 de voluntari.

 

Teme articol: Vâlcele tabara dizabilitati
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.