ACTUALITATE 31 mai 2018

31 Mai - Ziua Rezervistului Militar

de Covasna Media | 537 vizualizări

Mesajul președintelui Asociației Naționale a Cadrelor Militare În Rezervă şi în Retragere „Gl. Grigore Bălan“ – Filiala Covasna

Devenită sărbătoare tradițională, Ziua Rezervistului Militar este un prilej de a mă adresa membrilor Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Gl. Grigore Bălan” – filiala Covasna, precum și tuturor rezerviștilor militari din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, prin transmiterea celor mai sincere urări de sănătate, pace și de viață liniștită și decentă.

Ziua Rezervistului Militar instituită prin H.G. nr. 467 din 12.05.2010, se serbează în fiecare an în data de 31 mai, dată care printr-o fericită coincidență este și ziua A.N.C.M.R.R., structură asociativă reprezentativă și de „utilitate publică”, care prin întreaga sa activitate, dă măsura scopurilor și obiectivelor pe care și le-a asumat, în spiritul devizei „Patrie, Onoare, Demnitate”.

Ziua Rezervistului Militar este o sărbătoare plină de semnificații pentru toți cei care au slujit, un număr important de ani, sub falduri de tricolor Țara și Poporul, cărora le-a jurat credința nestrămutată, până la sacrificiul suprem. Rezerviștii militari reprezintă o categorie socio-profesională cu un statut bine definit în cadrul societății românești contemporane, care merită recunoaștere, respect și prețuire din partea societății și a țării față de care și-au făcut cu prisosință datoria, gata oricând de orice sacrificiu.

Ziua Rezervistului Militar 2018 găsește pe mulți dintre rezerviștii militari implicați în acțiuni și activități care aduc în prim plan binefacerile unității noastre naționale, cu 100 de ani în urmă. Convingerea noastră este că Ziua Rezervistului Militar din acest an va constitui și linia de start pentru unitatea, solidaritatea și camaraderia cadrelor militare în rezervă sau în retragere, convingându-se că numai „unirea face puterea” și nu dezbinarea.

Îmi exprim deplina apreciere și prețuire față de toți cei care au slujit instituția militară, aflându-se și astăzi în prima linie pentru apărarea patriei și a valorilor sale perene. Să facem ca fiecare zi a acestui an Centenar să se constituie într-o sărbătoare a muncii, unității și înălțării noastre.

La Mulți Ani Rezerviști Militari!

Col. (rtr) Ioachim GRIGORESCU,

Președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Gl. Grigore Bălan” – filiala Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.