ACTUALITATE 22 aprilie 2010

3 tone de gunoaie strânse de pe malul Oltului

de Covasna Media | 968 vizualizări
Peste 100 de copii de grădiniţă şi de gimnaziu au participat, ieri, la acţiunea comună de curăţare zonei Lunca Oltului din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Pământului, sărbătorită anual pe 22 aprilie. 22apr2010-gunoiAcţiunea de ieri a fost organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna şi Asociaţia Pentru Comunitate, cu sprijinul societăţii de salubrizare Tega SA şi cel al SC Biborţeni SA. „Acţiunea a fost pornită alături de copii, s-a putut ieşi, chiar dacă vremea nu a fost cea mai frumoasă. Copiilor li s-a explicat importanţa acţiunii şi au participat la ea cu foarte mare deschidere”, a declarat purtătorul de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuţă. Curăţarea Luncii Oltului a început prin eliminarea pet-urilor, hârtiilor şi altor deşeuri din zona din spatele Pieţei Euro, la care au luat parte peste 40 de copii de la Grădiniţia Pinochio din Sfântu Gheorghe.

Peste 100 de copii de grădiniţă şi de gimnaziu au participat, ieri, la acţiunea comună de curăţare zonei Lunca Oltului din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Pământului, sărbătorită anual pe 22 aprilie.

22apr2010-gunoiAcţiunea de ieri a fost organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna şi Asociaţia Pentru Comunitate, cu sprijinul societăţii de salubrizare Tega SA şi cel al SC Biborţeni SA.

„Acţiunea a fost pornită alături de copii, s-a putut ieşi, chiar dacă vremea nu a fost cea mai frumoasă. Copiilor li s-a explicat importanţa acţiunii şi au participat la ea cu foarte mare deschidere”, a declarat purtătorul de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuţă.

Curăţarea Luncii Oltului a început prin eliminarea pet-urilor, hârtiilor şi altor deşeuri din zona din spatele Pieţei Euro, la care au luat parte peste 40 de copii de la Grădiniţia Pinochio din Sfântu Gheorghe.

Înarmaţi cu însemnele Zilei Pământului, prichindeii au curăţat spaţiile verzi, inclusiv pe cele întâlnite pe drumul de la grădiniţă spre punctul de pornire a acţiunii.

Curăţarea Luncii Oltului le-a revenit celor peste 70 de elevi de clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Generală Nicolae Colan; alături de câţiva profesori, aceştia au fost dotaţi cu saci de plastic oferiţi de Tega şi cu mănuşi de unică folosinţă, reuşind, în doar câteva ore, să strângă zeci de saci de gunoaie.

„Am strâns multe gunoaie, dar cred că acţiunea asta este foarte importantă pentru mediul înconjurător. E greu, e prima oară când particip la o astfel de acţiune, dar cred că e important să avem grijă de ceea ce e în jurul nostru”, spune Alexandra Nedelca de 13 ani, elevă în clasa a VII-a .

„Este jenant câtă mizerie se poate aduna, cred că oamenii ar trebui amendaţi pentru aşa ceva - toţi care lasă mizerie aici şi oriunde. Am fost şi anul trecut să curăţăm, dar mereu se întâmplă la fel - se face iar mizerie. Aşa e ţara noastră, oriunde am merge, din Deltă până-n ultimul colţ, găsim mizerie, acesta e semnul lipsei de civilizaţie”, este de părere profesorul Constantin Dumitraşcu, profesor de educaţie fizică la Şcoala Generală Nicolae Colan.

În cadrul acţiunii de ieri s-au strâns aproape trei tone de gunoaie, cei de la Tega ridicându-le prin intermediul unui container special amplasat în zonă. În 28 aprilie, peste 150 de elevi vor participa la o altă acţiune similară de de curăţare la kilometrul 5 spre Vâlcele şi în zona Şugaş-Băi.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Vali, 23 aprilie 2010
Bravo! Am avut experienta sa particip la astfel de actiuni. De neinteles mentalitatea pescarilor, care ies in natura si-si distrug sursa de existenta/distractie aruncand toate pe malul citeste integral
Primar_la_Hetea, 22 aprilie 2010
Sper sa citeasca articolul asta toti nataraii care arunca gunoaiele pe unde apuca, poate invata ceva util.
hu, 22 aprilie 2010
Rusine noua,bravo lor. PRO NATURA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.