ACTUALITATE 30 august 2016

243 de elevi covăsneni, neînscrişi la liceu

de Iulia Drăghici - Taraș | 264 vizualizări

243 de absolvenţi de clasa a VIII-a nu s-au înscris în nici o formă de învăţământ, arată datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna.

„Îi aşteptăm pe elevi atât în faza a treia a înscrierilor, cât şi după faza a treia, până când începe şcoala (...) Elevii neînscrişi pot să se prezinte la şcoală, pe 31 august, iar pe 1 septembrie pot să vină direct la Palatul Copiilor să fie repartizaţi într-o formă de învăţământ”, a declarat marţi, inspectorul şcolar general, Kiss Imre.

Despre cei 243 de elevi care nu au solicitat înscrierea în clasa a IX-a, inspectorul a precizat: „Aceştia sunt neînscrişi deocamdată în nici o formă de învăţământ, nici în judeţul nostru şi nici în alt judeţ.  După ce o să finalizăm repartizarea celor care se vor prezenta, atunci o să putem cere un raport de la fiecare şcoală gimnazială şi aceste liste vor fi trimise şi la Primării, să vedem din punct de vedere social care este situaţia, dacă aceşti copii sunt în localitate sau dacă sunt plecaţi cu părinţii. Trebuie să vedem care este motivul pentru care aceşti elevi nu pot să vină la nici o formă de învăţământ fie liceal, fie profesional”.

IŞJ Covasna mai arată că anul şcolar trecut în clasa a VIII-a au fost înscrişi 2064 de elevi, 43 dintre aceştia au abandonat şi 108 au rămas repetenţi, promovaţi fiind astfel 1913, adică 92,68%. Dintre cei promovaţi, 1172 s-au înscris la liceu, 498 la şcoli profesionale, iar 243 au rămas neînscrişi. Din cei 1670 de elevi înscrişi, 106 au plecat în alt judeţ, iar 1564 au rămas la şcolile din Covana.

Teme articol: elevi scoala inscriere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.