ACTUALITATE 7 noiembrie 2013

24 de persoane, cercetate pentru evaziune fiscală în panificaţie

de Székely Emőke | 49 vizualizări

Prejudiciul creat bugetului de stat depăşeşte 40.000 de euro

În această lună polițiștii covăsneni derulează o acțiune de control ce are ca obiect prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Această acţiune a fost demarată ca urmare a aplicării măsurii de reducere a TVA la aceste produse. Polițiștii au controlat 48 de brutării, 14 mori și două silozuri.

„În urma verificărilor efectuate au fost înregistrate un număr de 17 dosare penale în care sunt cercetate 24 de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul creat bugetului de stat fiind în cuantum de 191.107 lei. De asemenea au fost efectuate un număr de 1.190 controale care au vizat 837 mijloace de transport, 275 societăţi comerciale şi 78 persoane fizice care au ca obiect de activitate producerea, prelucrarea sau comercializarea produselor cerealiere şi de panificaţie, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 323 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 108.270 lei şi au fost confiscate mărfuri în valoare de 10.197 lei” – a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

În judeţul Covasna funcţionează un număr de 74 de brutării, 19 unităţi de morărit şi două silozuri, iar controalele polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.