ACTUALITATE 1 februarie 2023

23,4 milioane de lei pentru reabilitarea energetică a unor clădiri ale Spitalului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 440 vizualizări

Consiliul Județean Covasna, prin președintele instituției, Tamás Sándor, a oficializat marți, 31 ianuarie, un nou contract de finanțare, care vizează reabilitarea energetică a unor clădiri ce aparțin Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”. Este vorba despre o investiție care se va cifra la 23,4 milioane de lei. 

Dezvoltarea și modernizarea continuă a Spitalului Județean sunt o preocupare constantă pentru noi. Dovadă, faptul că în prezent se construiește un nou spital TBC, se realizează extinderea UPU și se modernizează clădirea veche a spitalului. Marți, am mai făcut un pas în această direcție a dezvoltării și modernizării, prin demararea unui nou proiect de o importanță extremă, care se referă la reabilitarea energetică, tot mai necesară în contextul prețului din ce în ce mai ridicat al energiei. 

Prin acest proiect, trei clădiri ale Spitalului Județean vor fi reabilitate din punct de vedere energetic, ceea ce va contribui la reducerea cheltuielilor de întreținere. Proiectul cuprinde corpul C al clădirii principale, clădirea secției Boli Infecțioase și blocul alimentar.

Conform prevederilor cuprinse în contractul semnat cu dl. ministru Cseke Attila, vor fi realizate următoarele lucrări:

  • lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirilor;
  • lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire; 
  • montare panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice;
  • sistem de management energetic integrat pentru clădire, care includ soft, monitorizare, măsurare și reglare a consumului;
  • reabilitarea șarpantei și înlocuirea învelitorii (numai în cazul blocului alimentar) etc.”, se arată într-o informare publicată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Covasna. 

Autoritățile județene au început demersurile oficiale, prin acte, ale acestui proiect în mai 2022. 

Foto: Consiliul Județean Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.